Orbán Viktor: Visszaállítjuk az átutazók számára a kötelező korridorhasználatot

Forrás Orbán Viktor

Visszaállítja Magyarország az átutazók számára kötelező korridorhasználatot, és egyelőre nem nyitjuk meg a határokat újabb nem uniós országok állampolgárai előtt, jelentette be Orbán Viktor csütörtök reggel az Operatív Törzs ülését követően.

Az Európai Unió tett egy javaslatot, hogy nyissuk meg a határainkat 14 nem európai ország előtt, ezt vitatta meg az Operatív Törzs csütörtök reggel, mondta el Orbán Viktor miniszterelnök videós tájékoztatásában a Facebook-oldalán, még a megbeszélés előtt.

Visszaállítjuk az átutazók számára a kötelező korridorhasználatot, tehát lesz egy humanitárius korridor, úgymint a válság tetőpontjának időszakában volt, amit használni kell mindenkinek, aki átmegy Magyarországon, nem hagyhatja el ezt az útvonalat, a határellenőrzéseket pedig továbbra is szigorúan megtartjuk – foglalta össze a döntéseket a miniszterelnök az Operatív Törzs ülése után.

A miniszterelnök azt is elmondta: az unió azon kérését, hogy újabb unión kívüli országokból is engedjünk be polgárokat, nem tudjuk teljesíteni, mert ez ellentétes lenne a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével.

A koronavírus-világjárvány első hullámát alacsony átfertőzöttséggel kivédte Magyarország a sikeres járványkezelésnek köszönhetően, a magyar emberek nagyon elégedettek a miniszterelnök munkájával, a veszélyhelyzetnek vége, de ahogy már korábban elhangzott a tájékoztatásokban, az Operatív Törzs tovább dolgozik a háttérben, figyelik a fejleményeket a világjárvánnyal kapcsolatban, és felkészülnek egy esetleges második hullámra, amit kizárni továbbra sem lehet.

Forrás: origo.hu