Orbán Viktor: Együtt a legvastagabb falon is át fogunk menni és újra győzni fogunk

forrás: Orbán Viktor facebook oldala

„Köszönöm a megtisztelő bizalmat, és azt, hogy ismét rám bíztátok a Fidesz, Magyarország legsikeresebb politikai közösségének a vezetését” – mondta Orbán Viktor a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán, miután újraválasztották a pártelnöki pozícióra.

„Azt akarom mondani, hogyha családos ember vagy, nem dönthetsz egyedül, mert a társadnak, ha nem is áll a rivaldafényben, éppoly nehéz,mint neked, de az is lehet, hogy nehezebb. Azért fogadhattam el a ti megtisztelő bizalmatokat, mert tőle,a feleségemtől megkaptam, megszereztem az engedélyt. Ezért rögtön utánatok neki is köszönetet kell mondanom. Több mint 35 éve csinálom, mindig velem voltál akkor is, amikor nem érdemeltem meg.
Köszönöm, köszönöm Ani!” – folytatta a miniszterelnök. A fides hűséget, hitet és bizalmat jelent, a Fidesz pedig hűséges párt. Az emberek pedig az elmúlt 33 évben a magyarok nagyobb számban szavaztak bizalmat neki, mint bármelyik másik pártnak Magyarország parlamentáris történetében – hangsúlyozta. „Ez kötelez, és amíg bírom és bírjátok, csinálni is kell és csinálni is fogom” – tette hozzá.

Szerinte legfontosabb szövetségesük a valóság. Mennyire másképp van ez a baloldalon és a liberálisoknál, „a mi teljesítményünk az elvégzett munka, az övék az, hogy liberálisok” – fogalmazott. Orbán Viktor beszédében azt is kiemelte, hogy Brüsszelt teljesen meg kell újítani, mielőtt darabokra hullik. Ezért támogatja a Fidesz a lengyel kezdeményezést az egész európai jobboldal újjászervezésére jelentette ki. Kiemelte: „Magyarországon a házassághoz egy férfi és egy nő kell, az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén”. „Integráció igen, egyesülés az nem” – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve: a mi célunk, hogy változást érjünk el, „eszünk ágában sincs kilépni, ilyen könnyen nem lehet tőlünk megszabadulni”. „Ahogy a pesti flaszteren mondják, mi itt nem fogunk megfagyni télen, ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya” – tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, hogy a magyar politikának van egy sajátossága, időről időre természetes módon létrejön egy olyan nagy párt, amely nem csak valamely elv és ideológia képviseletét, hanem az egész nemzet szolgálatát tűzi zászlajára. „Szép dolog az ideológia, a politikai rendezőelvek, a nemzetközi pályát befutó politikai eszmék, de a nap végén egyetlen megkerülhetetlen, kiválthatatlan és leválthatatlan erő, hatalmi tényező van”: a magyar nép – hangsúlyozta. A kormányfő szerint kevés országnak sikerült fellépnie a legfejlettebbek közé, de volt néhány, tehát nem lehetetlen. Hozzátette: „képesek vagyunk rá, Magyarország képes erre. Tíz év alatt eljuthatunk, és el is fogunk ide jutni”.


Elmondta, ennek érdekében döntöttek a valaha volt legnagyobb vidékfejlesztési program elindításáról 8 ezer milliárd forint értékben, a valaha volt legnagyobb összeget, 2700 milliárd forintot fordítanak az egyetemek fejlesztésére, és a magyar védelmi ipar csak most indul be. Újraépítik a vasúti járműgyártást, megépítik a V4 fővárosait összekötő gyorsvasutat, visszavásárolják és fejlesztik a nemzeti repteret, megépítik Paks 2-t, és 2030-ig az elektromos áram 90 százalékát karbonmentesen állítják elő – sorolta a miniszterelnök. A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott. Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével. A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, 200 ezer forint lesz a minimálbér és 260 ezer a garantált bérminimum – folytatta a kormányfő, majd hozzátette: hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök. Húsz százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére. A családoknak visszafizetik a 2021-ben befizetett adót. Ilyen se volt még – emelte ki a miniszterelnök. „Október 23-án átmozgató jellegű összejövetelt tartottunk. Egész jól néztünk ki. Egész jól néztünk ki, de éppen csak megmutattuk a bicepszeinket. Nem voltunk kevesen, de ennél kétszer, sőt háromszor is többen leszünk, amikor befordulunk a célegyenesbe, és hiába áll elénk a teljes baloldal, Brüsszel és Soros György egész hadserege, együtt a legvastagabb falon is át fogunk menni és újra győzni fogunk, mert Magyarországnak előre kell mennie, és nem hátra. A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenekelőtt! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – zárta beszédét Orbán
Viktor.

MTI