Önfeledten futkározó vaddisznó Debrecenben

Fotó dehir.hu

Vaddisznót sikerült lefilmezni hétfő reggel 9 óra körül Debrecenben. Az állat az Illyés Gyula utcában kóborolt. A vaddisznó futott pár métert az aszfalton, majd egy elágazásnál lepihent az egyik pocsolyában.

Hétvégén jelent meg dr. Forgács Barnával, a Hajdú-Bihar Megyei Vadászkamara elnökével készített interjú. Ebben többek között az is olvasható, hogy a vaddisznó félénk állat, és szeptember elsején például a Honvéd utcán kellett a hivatásos megyei fővadásznak rendőri intézkedésre lelőnie egy példányt. Forgács elmondása szerint a Kartács utcán, a két klinika között szinte állandóan látják hajnalonta és esténként, hogy kint turkálnak a vaddisznók.

Losonczi János, a Kisgazda Polgári Egyesület Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének az elnöke: az okszerű és értelmes vadgazdálkodás fontosságára hívja fel a figyelmet. A Polgári Kisgazdák véleménye szerint súlyos hiba volt felszámolni az egykori MAVAD vállalat eszközparkját, és szélnek ereszteni annak hozzáértő dolgozóit. A vadállományt az ehhez értő hivatásos vadászoknak olyan szinten kell tartani, hogy azok megtalálják a táplálékukat a természetes élőhelyeiken. A fölösleg kilőhető, ami szakszerűen feldolgozva magas biológiai értékű élelmiszer. (KPE)