Megújul a Tessedik Sámuel Múzeum Szarvason

472 millió forintból újítják fel a szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumot. Az önkormányzat aláírta a megállapodást a kivitelezővel. A tervek szerint ez év szeptember 30-ig végeznek a munkával

Babák Mihály polgármester elmondta, hogy egy TOP pályázaton nyert a város 330 millió forintot. Ezt az önkormányzat 80 millió forinttal egészítette ki. Egy régi álom válik valóra, a mai kornak megfelelő korszerű, interaktív kiállítótere lesz a városnak. Hozzátette, az önkormányzat a kivitelezést helyi cég végzi, az Integrál Építő Zrt. A város 18 műemlék jellegű épülete közé tartozik a Tessedik Sámuel Múzeum, amely megnehezíti a kivitelezést. A felújítás nyílászárók cseréjét, valamint fűtéskorszerűsítést tartalmaz. Az épület belső falait, és a homlokzatot is renoválják, újrafestik és az elavult elektromos hálózatot kicserélik. A pályázat eszközök beszerzésére is lehetőséget biztosít, ennek megfelelően új lámpákkal, vitrinekkel, informatikai berendezésekkel szerelik fel a múzeumot.

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, 2014 óta mintegy 14,6 milliárd forint összegű fejlesztési támogatás érkezett Szarvasra, melyből a helyi cégek, szervezetek mellett az önkormányzat 2,3 milliárd forintot nyert el. Hozzátette, mindezeknek köszönhetően a város szemmel láthatóan folyamatosan szépül, annak ellenére, hogy a beruházások nagy részéhez még ezt követően tudnak hozzákezdeni. (Forrás: Beol.hu).

Várfi András a Békés megyei Közgyűlés Alelnöke és a Kisgazda Polgári Egyesület Békés megye 2. választókerületi vezetője kiemelkedőnek tartja Dankó Béla országgyűlési képviselő választókerületi munkáját. A választókerület és Békés megye nyugati kapujának számító Szarvas város további fejlesztésének szempontjából nagy jelentősége van annak, ha Dankó Béla folytathatja az országgyűlési képviselői munkáját. Magyarországon a stabilitás, a biztonság és a 2010-ben megkezdett felemelkedés folytatásához most arra van szükség, hogy április 8-án mindenki menjen el szavazni, és a szavazatát adja a Fidesz-KDNP országos listájára és a Fidesz-KDNP egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeire, Szarvason Dankó Bélára. (KPE)