Még Izraelben sem elég az átoltottság a koronavírus újabb hulláma ellen

Fotó koronavirus.gov.hu

Ötezer fölé emelkedett Izraelben vasárnapra az egy nap alatti új, koronavírus-fertőzések száma – adta hírül az izraeli egészségügyi minisztérium.

Huszonnégy óra alatt 5087 új esetet jegyeztek fel. Velük hamarosan elérheti az egymilliót a járvány összes fertőzöttjeinek száma.  Az adat vasárnap 990 428 fő volt.

Szombatról vasárnapra 55-en haltak meg a ragály miatt, a halálesetek száma eddig összesen 6830. A súlyos betegek száma 645-ről 669-re emelkedett.

A 9,3 millió lakosú Izraelben 5,44 millióan kaptak eddig két oltást, közülük 1,43 millióan pedig hármat koronavírus-fertőzés ellen.

Ahogy azt korábbi írásunkban már megállapítottuk, a koronavírus delta variánsa annyira fertőzőképes, hogy még a legmagasabb átoltottságú országokban is képes gyorsulva terjedni. Ahol már elindult a negyedik hullám, ott a járványgörbe gyorsabban emelkedik, mint a korábbi hullámok során. Ugyanakkor a fő kérdés, hogy a védettség összességében mennyire képes a súlyos esetek (és végső soron a halálesetek) számát csökkenteni. Ezért a fertőzések száma mellett egyre fontosabb lesz a járvány kiterjedtségének megítélésében az ellátásra szorulók számának alakulása.

Forrás: MTI, portfolio.hu