KSH: Nőtt az új lakások építése az első negyedévben

Forrás: Depositphotos

A későbbi „történelmi visszapillantás okán” ismételten szólunk, hogy csak óvatosan azzal a hitellel. A napokban olyan tájékoztatást olvashattunk, amely szerint a hitelre meginduló vásárlók már nagyobb számban vannak, mint a válság előtti hitelfelvevők. Az említettek között még sokan csak fontolgatják, hogy esetleges nyereség reményében, befektetés céljából hitelt vegyenek fel. Kötelességünk figyelmeztetni, hogy a kormány, az állam nem állhat minden hitelfelvevő mögött, a döntést az embereknek kell meghozni és a felelősséget vállalni. Úgyhogy csak megismételni tudjuk, óvatosan, megfontoltan a hitelfelvételnél. (TKB)

Az idei első negyedévben 3661 új lakás épült, 7,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban; a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 9639 volt, 2,1 százalékkal kevesebb, mint tavaly március végén – jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az új lakások 54 százalékát Budapesten és Pest megyében vették használatba.

Idén is folytatódik a lakásépítések dinamikus bővülése, a magyar gazdaság teljesítménye és a meghozott kormányzati intézkedések szavai szerint megfelelő hátteret adnak az építőipar további növekedésének, így a lakásépítések száma akár 20 százalékkal is emelkedhet az idén – kommentálta Varga Mihály pénzügyminiszter a KSH adatait. MTI