Kedden tüntetnek a tejtermelők a Penny Market előtt

Fotó: femcafe.hu

A Polgári Kisgazdák évek óta figyelmeztetnek arra, hogy a tejtermelés és forgalmazás során egyes külföldi cégek részéről tisztességtelen verseny folyik. Azt várjuk, hogy a hatóság határozottabban lépjen föl a jövőben.

Kedden a Penny Market alsónémedi központja előtt tüntetnek a tejtermelők az áruházban árult olcsó tej miatt – írja a hvg.hu. László Róbert, a Tej Terméktanács demonstrációs bizottságának elnöke elmondta: „egyelőre az időpontot tűztük ki a demonstrációra, az engedélyeket megkértük a rendőrségtől, hétfőn döntenek majd, hogy tüntethetünk-e, azt szeretnénk elérni, hogy a Penny fújja le az akciót”. László Róbert az üzletlánccal szemben azt állítja, hogy van bőven magyar tej a piacon, de nem tőlük rendelte meg az üzlet.
Szerinte ezzel az akciót nulla haszonkulccsal bonyolíthatja le a kereskedő, hiszen Szlovákiában a nyerstej ára magasabb, mint itthon. A hvg.hu szerint a Tej Terméktanács azt gyanítja, hogy elfekvő szlovák tejeket vásárolhatott fel az üzletlánc, amelynek szerintük a beltartalma és a forgalmazása is kétséges lehet, ezért kérték a termék bevizsgálást is.
(hvg.hu)