Itt a drámai amerikai bejelentés, nagy bajba kerülhet Ukrajna

hirado.hu

Washington is már kihátrálna lassan a háborúból, ráadásul nem képesek megfelelő mennyiségben leszállítani ballisztikus rakétákat a kijevi rezsim számára, erről ír a Financial Times.

Az Egyesült Államok nincs abban a helyzetben, hogy olyan mennyiségű taktikai ballisztikus rakétát szállítson Ukrajnának, amely segíthetne megfordítani a helyzetet az ellentámadásban – írja a Financial Times. A brit lap több szakértőt is idézett, akik

megkérdőjelezik, hogy az ilyen típusú fegyverek egyáltalán segíthetnének Kijevnek egy nagyobb áttörés megvalósításában.

Nem hiszem, hogy bárkitől is hallani olyan érvet arra vonatkozóan, hogy jól halad az ellentámadás, azonban nincs B-tervünk – nyilatkozta Samuel Charap, a Rand Corporation vezető kutatója.

Ráadásul a Financial Times szerint már Washingtonban is kezdik úgy látni, hogy a nagy teljesítményű fegyverek átadása Ukrajnának nem jelente mást, csak a háború eszkalálódását.

Eközben az ARD-DeutschlandTrend pénteken közzétett felmérése szerint

Németországban mára a megkérdezettek többsége, 52%-a határozottan ellenzi a fegyverszállításokat.

Továbbá a Financial Times amerikai tisztviselők nyomán írta még meg a cikkben, miszerint a 2024-es elnökválasztás közeledtével csökkenhet az amerikai katonai támogatás mértéke Ukrajnában.Donald Trump esetleges újraválasztásának lehetőségéről is írnak, aki ismételten ígéretet tett arra, hogy hivatalba lépése után egy nappal véget vet a konfliktusnak.

Forrás: origo.hu

https://www.origo.hu/nagyvilag/20230821-orosz-ukran-haboru-financial-times-raketak.html