Így dönthet ön is az újraindulásról: a nemzeti konzultáció kérdései

Fotó demokrata.hu

A nemzeti konzultációt a vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon is ki lehet tölteni. Hét kérdésre kell válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban.

Már elérhető, kitölthető az újraindításról szóló nemzeti konzultáció. A hét kérdésből álló kérdőívet a vakcinainfo.gov.hu és a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon is ki lehet tölteni.

A kormány honlapján kiemelték: „az oltási program elindulásával új szakaszba léptünk”. Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van – jegyezték meg.

Szeretnénk megismerni a magyar emberek véleményét az újraindítással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban” – fogalmaztak a kormányzati oldalon.

Orbán Viktor miniszterelnök február 12-én a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt arról, hogy a kormány február közepe és március eleje között online konzultáció formájában kéri ki az emberek véleményét a nyitás kérdéseiről.

Az online kérdőív kitöltéséhez regisztráció szükséges. Regisztrálni a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon lehet nevünk, életkorunk és email címünk megadásával. Az email cím megadása azért szükséges, mert a regisztráció után arra fogják elküldeni a linket, amelyre rákattintva kitölthető a kérdőív. A többlépcsős regisztrációs folyamat pedig biztonsági célokat szolgál.

A nemzeti konzultációban az alábbi kérdésekre kell választ adni:

  • Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről?
  • Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak.Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?
  • Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel?
  • Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?
  • Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (pl. uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?
  • Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol?
  • Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?

Forrás: hirado.hu