Hanó Miklós tájékoztatott minket / Harminchárom egyesület nyugdíjasai érkeztek a CsabaParkba szombaton

Fotó beol.hu
Hanó Miklós Békéscsaba alpolgármestere, a KPE elnökségi tagja, a KPE Békés megyei Elnöke

Az időjárás is kedvezett a Nemzetközi Idősek Világnapjával egybekötött Őszutó Fesztiválnak, melyet a békéscsabai Csaba Park Rendezvénycsarnokában tartott meg szombaton a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége. Az eseményre Békés megyéből 33 nyugdíjas szervezet tagjai érkeztek nagy létszámban.

A délelőtti programban 3 fős csapatok gyúrtak nagy lelkesedéssel a 4. Kolbászolimpián, amit ezúttal is szakértő zsűri értékelt. Az első helyezettnek járó díjat a Békéscsaba Városi Nyugdíjas Egyesület egyes számú néptáncos csoportja érdemelte ki.

A megjelent nyugdíjas vendégeket Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy vigyázva egymásra, de a járvány idején is együtt lehet a nyugdíjas társadalom.

A Himnusz hangjai után – melyet a jó hangulatról egész nap gondoskodó Petneházi Géza kísért tangóharmonikán – következhetett a pálinkakóstolás.

– Úgy látom, hogy jól érzik magukat a vendégeink és egy esemény házigazdájának ez a legfontosabb – mondta Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége elnöke. – Figyeltünk arra, hogy betartsuk a járványügyi szabályokat, a belépésnél például mértük a testhőmérsékletet. Hagyomány már, hogy az eseményünkön tüntetjük ki a legaktívabb nyugdíjasainkat. Több rendezvény maradt el az idén, így a 12. Országos Szenior Táncfesztivál, a májusi dalköri fesztiválunk is, egyedül a Családi -, és Sportnapot tudtuk megrendezni augusztusban. Ezért is van nagy jelentősége, hogy ma így együtt lehettünk.

Az egyik legnépesebb huszonnyolc fős csoporttal a Szeghalmi Búzavirág Nyugdíjas Egyesület érkezett. Vezetője, Hegyesi Zsuzsanna elmondta, hogy két csapatuk gyúrt, a többiek pedig a háttérmunkában segítettek.

– Egyesületünk mintegy százhúsz főből áll, amit hetedik éve tartunk, akkor alakultunk át klubból egyesületté – mondta Hegyesi Zsuzsanna, aki már ment is tovább, hiszen ő maga is segített a kiszolgálásban.

Forrás: beol.hu, G.P.