Financial Times: Közeleg az EP-választás, az Európai Néppárt kétségbeesetten menekül jobbra

Manfred Weber, az Európai Néppárt listavezetője. - A kép forrása: nemzeti.net

A cikk szerzője szerint így próbálják visszacsábítani a szavazóikat, akiknek nem voltak elég jobboldaliak.

A brit lap szerzője szerint most, hogy közeleg az európai parlamenti választás, a szélsőjobb sikerein felbuzdulva kétségbeesetten próbálja megszólítani a jobboldali szavazókat a legnagyobb pártcsalád.

Úgy látja, miután a hollandoknál, finneknél, olaszoknál és a svédeknél is olyanok kerültek kormányra, akik a migráció megfékezésével kampányoltak, a Néppárt most igyekszik hasonló politikát közvetíteni a választók felé. Ezt bizonyítja, hogy nemrég Manfred Weber, a párt elnöke arról beszélt a brit lapnak, hogy a kontinensnek erősebb védelemre, versenyképesebb gazdaságra, sőt, szükség esetén – a migránsok távoltartása érdekében – kerítésre van szüksége. 

A szerző szerint nem jó irány, hogy a konzervatívok a szélsőjobboldalt próbálják utánozni, helyette meg kellene újítani a hagyományos kereszténydemokrata világképet: hozzáigazítani a 21. századhoz.

Forrás: mandiner.huhttps://mandiner.hu/kulfold/2023/08/financial-times-kozeleg-az-ep-valasztas-az-europai-neppart-ketsegbeesetten-menekul-jobbra?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator4