Blikk: Régóta tudott az iskolája a fiatal fiúkat megrontó budapesti tanár ügyeiről

Fotó Dehir.hu

A Blikk információi szerint több felháborodott szülő jelezte, és az iskola „hanyagsága, figyelmetlensége, konfliktuskerülése” okozhatta azt, hogy egy olyan ember dolgozhatott gyerekek között pedagógiai asszisztensként, akiről tudták, hogy a nála jóval fiatalabb fiúkat kedveli. A lap úgy tudja, Holdampf Ágnes, az óbudai Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatónője már októberben hallhatta a pletykákat, de a szülői munkaközösség egyik tagja szerint azért nem akart botrányt robbantani az ügyből, hogy védje az iskola hírnevét. Egy február 9-i szülői értekezleten már nem lehetett titkolni a történteket, de az igazgató a jelenlévők szerint azt mondta, saját hatáskörében nem járhat el az ügyben, a szülőknek kell lépniük.
Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője szerint Bite Zsolt szombaton este felhívta, és azt mondta neki, hogy szexuális identitása miatt érik támadások, viszont amikor megtudta, hogy miről van szó, akkor tájékoztatta róla, hogy ez nem munkajogi, hanem büntetőjogi kérdés. Az ügyvivő azt is kiemelte, hogy pedagógus és diák között nem létesülhet ilyen jellegű kapcsolat. A szakszervezeti vezető a Mediaworks-szel azt közölte, hogy Bite Zsolt néhány ügyével már foglalkozott korábban a PDSZ, de állítása szerint ezek szigorúan munkajogi kérdések voltak. Az ügyvivő hozzátette, hogy a szexuális orientációt érintő diszkriminációval kapcsolatos kérdésekben is szoktak segítséget nyújtani.
A Gyermekjogokért Egyesület, a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete, a Szent István Intézet, és az Organikus Pedagógia Egyesület közös, az MTI-hez kedden eljuttatott közleménye alapján a gyermekek védelmében az elmúlt időszakban előremutató lépések történtek, a kormányzati erőfeszítések ellenére azonban sajnálattal tapasztalják, hogy a gyermekek egészséges testi-lelki szellemi fejlődését biztosítani rendelt jogszabályok kijátszhatóak. „Vajon ennek fényében az, hogy a büntető törvénykönyv szerint 14 év felett egy gyermek beleegyezését adhatja a szexuális aktusba, feljogosíthat-e egy felnőtt embert arra, hogy e hozzájárulást kihasználja?” – fogalmazták meg a kérdést a szervezetek. „Attól, hogy valami nem bűncselekmény, rendben lesz-e vajon gyermekjogilag?” – tették hozzá.
„A saját lájvomban azt csinálok, amit akarok, egészen a jóízlés határáig, ami szubjektív, ugye” – fogalmazott Bite Zsolt. Az adások erotikusan túlfűtöttek, „mindenki flörtöl mindenkivel”, és bár valóban elkezdett flörtölni egy tizenöt éves sráccal, de ha kell, ő maga is meg fogja erősíteni: nem történt semmi köztük – jelentette ki. „Mindenki beszopta, hogy együtt vagyunk. Ez egy hecc volt” – tette hozzá. „Egyébként a legfiatalabb, akivel együtt voltam, az 17 éves. És természetesen beleegyezett az együttlétbe” – emelte ki.

Forrás: origo.hu