Bagó Roland – Felnőtt egy generáció és sikert, sikerre halmoz

Büszkeség tölti el a Polgári Kisgazdák szívét, hogy az általunk igen tisztelt és szeretett Komárom-Esztergom megyei Elnökünk néhai Bagó Iván fia a 2018. év kiváló termék díját elnyerte. http://www.olajneked.hu/

Bagó Roland a közel 20 éves vállalkozásban nőtt fel, Édesapja féltő és szerető iránymutatása mellett. Az innováció és a fejlesztés az egész családra, így Bagó Ivánra is jellemző volt. Idézek egy levélből, amit Elnökünknek, Dr. Turi-Kovács Bélának írt:

„Cégünk több éve működik együtt a Herceghalmi Kutató Intézettel, ahol az általunk gyártott, illetve kísérleti célú olajos magvak préselését követően szoktuk vizsgáltatni a termékeket. Az ötlet innen származik, mivel sikerült jelenleg találnunk két olyan, a hazai agráriumban nagy mennyiségben termesztett növényt, melyet mechanikai átalakítást követően magas fehérjetartalmú, vélhetően takarmányozásra kiválóan alkalmas alapanyagként lehetne használni.”

Az eljáráshoz szükséges gépek előállítására pályáztak, de sajnos nem kerültek a nyertesek közé, mivel teljesen új technológia, így a gépeket sem lehetett hozzá beszerezni, csak legyártani.

A pályázati pénz hiánya kissé visszavetette, de nem állította meg ezt a projektet, ám igazán Bagó Iván elhunyta volt, amely miatt időlegesen halasztás történt.

Ilyen súlyos veszteség után az igazi kisgazda utód Bagó Roland, kitartó és kreatív munkába vetette magát és megalakította a Natúr Press Team Kft-t, ahol már a hidegen sajtolt olajak – étkezési célú – magas minőségű előállítása hozta meg az első sikert.

Video-üzenetében az Édesapjával közös cégüket a gépgyártás felé orientálta, tehát a régi vállalkozás elkészítheti az új, innovatív technológiához a gépeket.

Reményeink szerint az új Innovációs és Technológiai Minisztérium kiírásai között lesz olyan, amire sikerrel pályázhatnak.

A Polgári Kisgazdák generációkon átívelő hitvallása „Isten, Haza, Család” a hétköznapokban is a siker felé viszi tagjait és szimpatizánsait.

(kpe.hu, PI)