Atv.hu: Szájer Józsefen nagy a nyomás, hogy vállalja-e az EPP-frakció alelnöki posztját

Szájer József európai parlamenti képviselő. - A kép forrása: m.atv.hu

A Polgári Kisgazdákat nem lepte meg az a hír, hogy a Néppárt EU-ban lévő frakciója gesztusokat tesz annak érdekében, hogy a Fidesz maradjon meg a frakción belül. Szájer József az Európai Unió parlamentjében olyan elismert, kiváló szellemiségű és nagytudású képviselő, akit úgy gondolom minden frakció boldogan fogadna, nem csak tagjai, hanem tisztségviselői között. A magunk részéről azt reméljük, hogy tisztességes, a magyar érdekeket szolgáló együttműködés jön létre a Fidesz képviselői és az EPP frakció között, amelynek eredményeként nemcsak maradhatunk a frakción belül, de a szavunk is megerősödhet. (kpe)

Automatikusan a Néppárt frakciójában maradnak a fideszes képviselők Brüsszelben, ugyanakkor Szájer Józsefen nagy a nyomás, hogy vállalja a Néppárt frakciójának alelnöki posztját – értesült az atv.hu brüsszeli forrásokból. Fideszes politikusok azt a tájékoztatást adták a portálnak, hogy a Fidesz-frakcióra nem vonatkozik a Fidesz márciusi felfüggesztése a pártcsaládból, onnan csak kizárni lehet őket, de nincs rá ok. A jelenlegi állás szerint a Fidesz-delegáció a harmadik legnagyobb párt az EPP-ben, így az Európai Parlamentben akár fajsúlyos bizottság elnöki posztra is jogosultak lesznek. A portál hozzáteszi: nem tudni, hogy az eddigi alelnök Szájer József vállalná-e az újabb jelölést, de források szerint „nagy rajta a nyomás” .

A Népszava „EP-forrásokból” úgy értesült: ha a fideszesek úgy döntenek, hogy néppárti színekben folytatják a munkájukat, akkor nemhogy „büntetni” nem fogják őket, de még arra is lesz lehetőségük, hogy vezető parlamenti, illetve szakbizottsági tisztségekre pályázzanak, illetve megőrizzék pozíciójukat a politikai csoport átmeneti elnökségében, feltéve, hogy jelölésükhöz hozzájárul frakciótársaik többsége. ATV.HU, NÉPSZAVA