Atv.hu: Egyik ellenzéki párt sem vesz részt a Szél Bernadett és Hadházy Ákos közmédia ellen meghirdetett blokádban

Fotó origo.hu

Vannak olyan értelmetlen politikai akciók, amelyek úgy tűnik, hogy az egyébként nem túl finnyás ellenzéknek is soknak bizonyul. (kpe)

Egyik ellenzéki párt sem vesz részt hivatalosan a Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs által meghirdetett blokádban, amelyet a politikusok az MTVA  székházához hirdettek október 23-ra – hangzott el az ATV Híradójában. A DK, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a Momentum, és a Párbeszéd is úgy nyilatkozott, – legtöbbször a járványhelyzetre hivatkozva -, hogy nem vesznek részt a blokádban, illetve, hogy aznap inkább az SZFE-sek ügyét helyezik előtérbe.

Bősz Anett, a Liberálisok és a DK nevében az ATV Start című műsorában arra a kérdésre válaszolva, hogy úgy érzi-e, hogy Hadházy Ákos cserbenhagyta az ellenzéket, azt válaszolta: az elmúlt napokban szerinte ez történt. Közölte: október 23-án „Hadházy Ákos kezdeményezésére nem megyünk, az SZFE hallgatóinak akcióját azonban támogatjuk”. Komjáthi Imre, az MSZP elnökségi tagja nem tud róla, hogy bármilyen felkérés érkezett volna az MSZP-hez a független képviselők által szervezett akcióval kapcsolatban, és hozzátette: Hadházyék tüntetésénél fontosabbnak tartja az SZFE-sek vonulását.

ATV.HU, MAGYAR HÍRLAP