A volt magyar arisztokrácia ismét címeket és rangokat akar

Fotó Sulinet

A magát kormánypártinak meghatározó napilap „Örökösök” címmel terjedelmes írást közölt, amelyben „arisztokratákat” szólaltat meg, akik erkölcsi jóvátételt akarnak.

Az írás mélyen felháborító, kifejezetten sérti a magyar vidéki, paraszti származású értelmiséget, de leginkább mindenkit, aki jobbágy felmenőket tudhat a sajátjának. Az írás a következőt is tartalmazza „ezt az országot a magyar arisztokraták építették fel és ma idegenek ülnek az egykori otthonunkban”. Az idézethez úgy gondolom, nem szükséges további kommentár.

Fotó forrása: wikipedia.org

Az önkormányzati választások előtt vagyunk, ezért az arisztokraták igényeivel most bővebben nem kívánunk foglalkozni. Azt le kívánjuk szögezni, hogy a mai napig büszkék vagyunk arra, hogy a kisgazdák javaslatára megszületett az 1947. évi IV: törvény, és büszkék vagyunk az új magyar Alaptörvényre, amelyet kisgazda támogatással fogadtunk el, ezek a törvények kizárják a magyar polgárok születés szerinti megkülönböztetését.

A magyar Alaptörvény kizárja annak a lehetőségét, hogy álságos és hazug érvek alapján ismét kiváltságosokra és elnyomottakra próbálja meg bárki felosztani Magyarországot.

Azt azért még meg kívánjuk jegyezni, hogy bármi is volt a célja a kormánypárti újságnak, hogy ezt az írást megjelentette, az bizonyos, hogy sokat tett azért, hogy a szilárdan kormánypárti magyar vidék elgondolkodjon. (kpe.hu)