A régi egységben indulunk a Nemzeti Agrárkamarai választáson

A Kisgazda Polgári Egyesület célkitűzései

A Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) célszerűnek tartja, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezze a nyolc általános iskolát végzett falusi gyerekek számára a mezőgazdálkodási ismeretek ingyenes vagy kedvezményes oktatás keretében történő elsajátítását.

A KPE javasolja a termelői értékesítés, a beszerzés, az eszközberuházások, az erőforrások célszerű kihasználása érdekében az önkéntes termelői összefogást.

A települési agrárgazdasági bizottság feladatát, a feladat végrehajtásának a feltételeit úgy kell megszervezni, hogy az szolgálni tudja a helyben lakó földmívesek érdekeit, a kamara iránymutatásával meg kell szüntetni a települési agrárgazdasági bizottság időnként egymástól eltérő gyakorlatát.

A KPE a társszervekkel együtt arra kíván vállalkozni, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara munkássága során, azzal összhangban, az eddigi tevékenységéhez hasonlóan szakmai, felvilágosító tevékenységet folytat, elsősorban helyben lévő tagjai és szervezetei segítségével.

A KPE alapszabály szerint vállalt feladatának megfelelően a környezetvédelem, és ezen belül is az agrár-környezetvédelem területén segíteni kívánja a kamara tagságát az eredményes ökológiai gazdálkodás megvalósításában.

A KPE – a MAGOSZ-szal és további társszervezetekkel együtt – a kamarai tagok érdekében a jogszabályi keretek között el kíván járni minden olyan egyéni és csoportos ügyben, amely egyben szolgálja a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés hatékonyabb kiteljesülését.