A Polgári Kisgazdák Balatonfüredi Szervezete a helyi önkormányzati választási küzdelemben

Bemutatta balatonfüredi egyéni jelöltjeit az őszi önkormányzati választásra a Fidesz-KDNP. A Fidesz polgármesterjelöltje újra dr. Bóka István. A polgármester mellett 11 fős képviselő-testület választható az őszi önkormányzati választáson, nyolc képviselő egyéni jelöltként, míg három, a kompenzációs listákról jut be az ötéves mandátumot kapó testületbe.

 

Dr. Bóka István: „Engem ért az a megtiszteltetés, hogy Balatonfüreden a polgári oldal polgármesterjelöltjeként indulhatok. Erős, ütőképes és összetartó csapatot tudunk kiállítani, olyan jelöltjeink vannak, akik mögött már komoly közéleti munka áll, integratív, ismert emberei a városnak. Több körzetben is fiatalítás történt, de ez nem egyenlő a tapasztalatlansággal, a jelöltek mindegyikével együtt dolgoztam az elmúlt években. – Nagyon izgalmas és mozgalmas időszak elé nézünk. Egy élhető, szerethető, biztos gazdasági alapokon álló, minőségi közszolgáltatásokat nyújtó kisvárost szeretnénk képviselni. Jelentős forrásokat nyert el Balatonfüred, a következő két évben dől el, tudjuk-e realizálni ezt a mintegy 10 milliárdos támogatást. Sokat kell dolgoznunk azért, hogy minél több fejlesztés megvalósulhasson, és fel kell készülni az új uniós pályázati ciklusra is. 2023-ban Veszprém Európa Kulturális fővárosa lesz. Veszprém ezt a címet a Balatonnal együtt nyerte el, úgy gondoljuk, ebből sok lehetőség adódik Balatonfüred számára”.

A jelöltek:

1-es választókörzet: Molnár Judit – önkormányzati képviselő, a Humán Erőforrás bizottság elnöke.

2-es választókörzet: Kiss Péter József – a Település-fejlesztési bizottság tagja.

3-as választókörzet: Rojtos Norbert – a Református Általános Iskola igazgatója.

4-es választókörzet: Illés Hajnalka – önkormányzati képviselő.

5-ös választókörzet: Böröcz István – a Balatonfüredi Jacht Club ügyvezető-igazgatója, a helyi turisztikai egyesület elnöke.

6-os választókörzet: Gáspár Ákos – kommunikációs szakember.

7-es választókörzet: Holczer András – a Településfejlesztési

Környezetvédelmi és Mezőgazdasági bizottság szakértője.

8-as választókörzet: Hári Lenke – önkormányzati képviselő, alpolgármester.

Balatonfüreden a Polgári Kisgazdák képviseletében Dr. Paál Sándor a Kisgazda Polgári Egyesület által megbízott polgári kisgazda segíti a szövetséges Fidesz-KDNP választási küzdelmét.

Dr. Paál Sándor azt kéri a Balatonfüred Város Önkormányzatába kerülő képviselőktől, hogy segítsék elő a helyi alapfokú oktatási intézményekben a mezőgazdasági alapismeretek oktatását, valamint helyezzenek hangsúlyt arra, hogy legalább egy iskolakert létesüljön Balatonfüreden, ahol a tanulók a gyakorlati foglalkozásokon megismerkedhetnek az alapvető házi-kerti munkákkal. Balatonfüred nem csak a szőlő és a bor, de a kertek városa is. A házi-kertgazdaság pedig nagy segítség a családok háztartásában.

Balatonfüred kistérségi központ és járási székhely. Nagyon fontos a környező kistelepüléseken élő emberek a hivatali ügyeiket jó közlekedési feltételek mellett, gyorsan és gördülékenyen tudják intézni a járási székhelyen.

Dr. Paál Sándor a Kisgazda Polgári Egyesület képviseletében minden választókörzetben megtartott utca-fórumokon elmondta: fontos dolog az, hogy megvalósult a Csárda utcai Orvosi Rendelőintézetben az urológiai szakrendelés. A Balaton-part rendezése során érdemes tervbe venni a vitorláskikötő-hálózat további bővítését. Meg kell barátkozni azzal a gondolattal, hogy a Tagore-sétány előtt, a Hajóállomás körüli vízterületet észak-kelet és kelet felől egy hullámtörő gáttal célszerű védeni az erős hullámzástól, és a védett vízterületen további több száz vitorlás kikötőhelye helyezhető el úszómólók segítségével. Balatonfüred Közép-Európa vitorlás-sportjának a központja.

Molnár Judit képviselő asszony programjában külön is üdvözölni lehet, hogy az egykori pezsgő- és likőrgyáros Brázay-család villájának a strandja is felújításra kerül, csökkenve ezzel a balatonfüredi strandok zsúfoltságát. Balatonfüred változatlan problémája a nyári idegenforgalmi szezonban a munkaerő-hiány, valamint az idegenforgalmi szezonon kívül a munkaerő-felesleg. A balatonfüredi polgári kisgazdák úgy látják, hogy érdemes Balatonfüreden a helyi kézműves élelmiszeripar fejlesztését támogatni az idegenforgalmi vállalkozások segítésével például a téli félévben száraztészták, likőrök, aszalt-gyümölcskészítmények előállításában. Az is megfontolás tárgya kell, hogy legyen, hogy a vitorlássport háttériparát képező szerviz-szolgáltatásokat, például a vitorlavarrást vállaló kisvállalkozások kapjanak valamilyen további lehetséges segítséget. Továbbá, az idegenforgalmi szezon kibővítésének egyik eszköze lehet a kulturális programokban gazdag szabadegyetemi mozgalom is.

Összességében jó úton halad a Város. Kipróbált és jó vezetői vannak, a Fidesz-KDNP fiatal jelöltjei pedig tehetségesek.

Dr. Paál Sándor javasolja a Brázay-villa előtt a Tó-mederben elhelyezett, és a Város címerével díszített Oroszlán-szobor helyreállítását is. Ez egyben kegyeleti gesztus Brázay Zoltánnal, az egykori Balatonfüredi Minta-kertgazdaság létrehozójával és a Brázay-családdal szemben, egyúttal ez része Balatonfüred kulturális örökségének.

Végezetül: Dr. Paál Sándor felajánlja a szakértői munkáját az újjá alakuló Balatonfüredi Képviselő Testület részére, aki egyúttal választási sikert és eredményes működést kíván az új Képviselő Testületnek.

Dr. Paál Sándor a Kisgazda Polgári Egyesület képviseletében 2019. október 12-én, szombaton, Várpalotán a Fidesz-KDNP központban 8 és 13 óra között telefonos szolgálatot ad, és 2019. október 13-án, 5 óra 30 perc és 22 óra között pedig a balatonfüredi 3-as számú szavazókörben, a PRO-BIO Településtisztasági Zrt. tanácstermében lesz szavazóköri tag. (Forrás: Dr. Paál Sándor – Kisgazda Polgári Egyesület – Balatonfüred. Fotók: saját fotók.)