A parlament tárgysorozatba vette a „klímavészhelyzet” megtárgyalását

agroforum.hu

A kormánypártok nem a klímahelyzet megtárgyalását ellenezték, hanem az ellenzéknek azt a módszerét, hogy vita és bizonyítékok nélkül hirdessen eredményt a parlament. (TKB)

Tordai Bence: Mégis tárgyalja a parlament a klímavészhelyzetet

„Az Országgyűlés, felülbírálva a bizottság fideszes többségét, tárgysorozatba vette a Párbeszéd törvényjavaslatát, és az ellenzék közös határozati javaslatát is a klímavészhelyzet kihirdetéséről” – közölte Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa a közösségi oldalán, kedden. Ha az Országgyűlés jóváhagyja ezt a jogszabályt, akkor a kormánynak már idén év végére be kellene nyújtania a klímavédelmi törvényt, a hozzá kapcsolódó jogszabályokat pedig 2020. március 31ig kellene kidolgoznia és elfogadnia – állapítja meg az Index. Az LMP az MTI-n közzétett közleményében üdvözölte, hogy az Országgyűlés tárgysorozatba vette az ellenzék javaslatát, végre érdemben hallhatnak majd a klímaválság kezeléséhez szükséges sürgető lépésekről.

A hírt Gyurcsány Ferenc is kommentálta Facebook oldalán. „Mondhatnánk, hogy ez egy nem várt ellenzéki győzelem, de ez nem lenne igaz. Csak idő kérdése volt” – írta a DK vezetője, aláhúzva: a valósággal nem lehet tartósan szembemenni.

INDEX.HU, MANDINER.HU