437 milliót költenek a vásárcsarnok környékére Győrben

kép forrása: propeller.hu

A győri vásárcsarnok átépítésével és a parkolólemez építésével párhuzamosan megújulnak a környező közterületek is. Erre 437 millió forintot költ idén az önkormányzat.

A győri vásárcsarnok átalakítása tavaly ősz óta zajlik a Győr-Szol zrt. beruházásában. A mintegy 3,1 milliárd forintos fejlesztés részeként egyrészt az 1980-ban átadott létesítmény rekonstrukciója történik meg, másrészt mellette felépül egy csaknem 300 autó befogadására alkalmas parkolólemez. Nem csak ez a fejlesztés valósul meg ugyanakkor a környéken: Fűke Péter, a polgármesteri hivatal településfejlesztési főosztályvezetője a Kisalföldnek arról számolt be, hogy a környező közterületek szintén megújulnak. Az erre a feladatra az önkormányzat által kiírt közbeszerzésen nemrégiben hirdettek eredményt és már megkötötték a szerződést a nyertes Strabag Általános Építő Kft.-vel. A cég bruttó 437 millió forintos ajánlattal kapta meg a munkát. Összetett kivitelezésről van szó. Egyrészt új utat építenek a Lehel és a Herman Ottó utca között, a parkolólemez Tihanyi Árpádút felőli oldalánál, amely ahhoz szükséges, hogy az építménybe be és onnan ki tudjanak hajtani a járművek. Mellette egy kis parkot alakítanak ki. Ez azt is jelenti, hogy a jelenleg a lezárt parkolóhelyek miatt nehézségeket megélő környékbeli lakók két és fél hónap múlva ebből a szempontból fellélegezhetnek. A Strabag ezenkívül új aszfalttal látja el a Lehel utca középső szakaszát, amelyet a közműcserék érintettek. Az igazán nagy falat azonban nem ez lesz, hanem a vásárcsarnok és a Tesco által határolt térrész, amely faltól falig megújul. Új burkolatot, csapadékvíz-elvezető rendszert, közvilágítást, utcabútorokat kap a terület, ahol fákat is ültetnek és kerékpártárolókat is elhelyeznek. Fűke Péter végezetül elmondta: az utolsó ütemben, a vásárcsarnoknak az idei második félévre várható átadása után az Ady-dombként – korábban Matáv-játszótérként – ismert, jelenleg az ideiglenes vásárcsarnok sátrának helyet adó rész válik szebbé. Ott park lesz játszótérrel, új növényekkel, járdákkal, padokkal, korszerű közvilágítással. (Forrás: kisalfold.hu/Hancz Gábor)

Balról jobbra haladva: Valickó Mihály, Győrasszonyfa polgármestere, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és a Győr-Moson Sopron Megyei Közgyűlés  tagja, Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke, Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke. – A kép forrása: kisalfold.hu

Valiczkó Mihály, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlésnek a tagja, Győrasszonyfa polgármestere, a Győr-Moson-Sopron megyében működő Polgári Kisgazdák megyei elnöke: Győr-Moson-Sopron megyében élő kistermelőknek, mint a győri vásárcsarnok beszállítóinak ugyanúgy érdeke a rendezett és biztonságos parkolási lehetőségeket nyújtó környék, mint az odaérkező vásárlóknak. A Polgári Kisgazdák nagyon nagy örömmel fogadják ezt a hírt. Aláhúzzák azt, hogy immár kilenc esztendeje, egy olyan Kormánya van Magyarországnak, amely a gazdaságpolitikájával lehetővé teszi az ugyan lépésről-lépésre történő, de folyamatos gazdasági fejlődést. Ugyanakkor látnunk kell azt is, hogy ha engedünk annak, hogy hozzánk tömegesen betelepüljenek idegen kultúrájú gazdasági bevándorlók, akkor az áldozatos munkával elért eredményeink tönkre fognak menni, és ebből már 2015 kora őszén kaptunk is egy ízelítőt. A Polgári Kisgazdák arra hívják fel mindenki figyelmét, hogy ez év május 26-án, vasárnap el kell döntenünk, hogy kiket küldünk Magyarországról az Európai Parlamentbe. Sajnos azt lehet lépten-nyomon megállapítani, hogy a felelőtlenül viselkedő és össze-vissza handabandázó ellenzéki jelöltekre nem lehet rábízni sem Magyarország, sem Európa jövőjét. Nagyon fontos, hogy most mindannyian menjünk el szavazni, és kizárólag csak a Fidesz-KDNP jelöltjeire adjuk le az IGEN szavazatunkat. (KPE)