Werner György értesítése alapján: Jótékonysági koncertet tartanak az ukrán menekültek megsegítéséért Gyulán

Fotó Vígszinház

A Filharmónia Magyarország szervezésében olyan ismert zenészek lépnek el a gyulai Almásy-kastélyban, mint Sebestyén Márta, Szamosi Szabolcs, Dés László és Szakcsi Lakatos Béla.

A Filharmónia Magyarország ismét együttműködésre ösztönzi zeneszerető közönségét. A szervezet közleménye szerint a zene ereje újra átlendíthet minket a nehéz pillanatokon. A klasszikus zenei élet művészei, Sebestyén Márta népdalénekes, Szamosi Szabolcs, a Szegedi Dóm orgonaművésze, Dés László előadóművész, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, Kriszta Kinga szoprán, Horváth István tenor-, harmonikaművész és a Szent Efrém Férfikar ad közös jótékonysági koncertet a gyulai Almásy-kastély báltermében.

A hangverseny teljes bevételét az ukrajnából menekülők segítésére ajánlják fel a  Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. A szervezet a háború kitörése után három kiemelt feladatot határozott meg. Segíti a Magyarországra érkező menekülőket az érkezésük során, hozzájárul a Kárpátalján várakozó több tízezer ember ellátásához a beregszászi Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével, és támogatja a hosszabb időn át Magyarországon maradó családok beilleszkedését.

A koncert jegy megvásárlása mellett további támogatás felajánlására van lehetőség a jegymester.hu oldalán. Az, aki nem tud rész venni a koncerten, online hallgathatja a hangversenyt a Filharmónia Magyarország közösségi csatornáin és adományát utalással tudja eljuttatni a szervezet részére. További információ a www.filharmonia.hu weboldalon található!

Forrás: behir.hu