Werner György értesítése alapján: Augusztus 10-én adják át a Vízi gyermekparadicsomot a Gyulai Várfürdőben

Fotó behir.hu

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. támogatásával elkészült a gyermekek igényeire tervezett vizes medencekomplexum, amely képes az elkövetkező 10-15 évben kiszolgálni a 0-16 éves kor közötti gyerekek fürdőzési élményeit.

– A 600 m2-es élménymedencébe telepített Polin gyártmányú, kalóz tematikájú vízivár Magyarországon egyedülállónak számít, melyen egyidőben 200 gyermek is vízi csatázhat. A közel 11 méter magas váron 4 csúszda, és számos integrált élményelem található. A bébi pancsoló és a vizes játszótér 200 m2-en közel 50 élményelemmel szórakoztatja a kisebb gyermekekkel érkezőket. A vizes játszótér hullám mintás, csúszásmentes, gumiőrleményes burkolatot kapott a fokozott biztonság kedvéért – derül ki a Gyulai Várfürdő közleményéből.

A napsugarak káros hatásaitól a legmodernebb német gyártású automata napvitorlarendszer védi a gyereket és a fürdőzőket szükség esetén lefedve a medenceegyüttes jelentős részét. A medencék mellett helyet kapott egy vidám baba-mama barát játszótér is hintákkal, talajsíkba süllyesztett trambulinnal. Szintén csúszásmentes, gumiőrleményes burkolatot kapott, hogy minél tisztább és igényesebb környezetben játszhassanak a gyerekek.

Az újonnan épült kiszolgáló gépházban kaptak helyet az Amerikából érkezett nagyteljesítményű szűrő- és vízkezelő berendezések, melyek a gyermekek egészséges vízben történő fürdését hivatottak szolgálni – minimalizálva a felhasznált vegyszereket. A berendezéseket automata PLC vezérlés felügyeli. Az új gépházban kialakításra került egy vendégek számára elérhető akadálymentes vizesblokk is. A vízivár összetett vízgépészetének jelentős része a padlószint alatti, süllyesztett szivattyú egy új gépházban kapott helyet.

A pályázat másik projektelemében a tervezett fejlesztés kiviteli tervei rendben elkészültek, a rendelkezésre álló fennmaradó forrás 1,8 mrd Ft. A Gyulai Várfürdő átfogó fejlesztési munkái tovább folytatódnak. A cél az, hogy a Várfürdő szolgáltatásainak színvonalát magasabb szintre emeljük és ezzel hosszútávon minél több igényt kiszolgálva megőrizzük versenyképességüket a turizmus szektorban.

Forrás: Gyulai Várfürdő, behir.hu