Weber nem nyugszik

MTI/EPA/Robert Ghement

Weber: Botrányos, hogy az Európai Tanács nem foglalkozik a hetes cikkel

A sértettség rossz tanácsadó. Weber nem tudja elfelejteni, hogy a magyar kormány kellő eréllyel és súllyal megakadályozta Weber karrierjét az Unió bizottságában. Magyarországnak nincs mitől tartania akárhányadik cikkelyt veszik elő az Európai Unióban. (kpe)

Manfred Weber, az Európai Néppárt parlamenti frakciójának vezetője az állam- és kormányfők napirendjére vetetné a hetes cikkes eljárások ügyét – írja az Index Eurológus blogja. „Botrányos, hogy az Európai Tanács nem foglalkozik a hetes cikk szerinti eljárásokkal” – jelentette ki Strasbourgban. A Néppárt frakcióvezetője arra is ígéretet tett, hogy meg fogja kérni Charles Michelt, az Európai Tanács elnökét, hogy vegye fel az egyik következő EU-s csúcs napirendjére a hetes cikk ügyét. A német politikus hetes cikkel kapcsolatos nyilatkozatára reagálva Deutsch Tamás, a Fidesz EP-frakciójának vezetője a Twitteren azt írta: „A Fidesz-delegáció üdvözli Weber kijelentését. A magyar kormány már régóta ezt kéri. A hetes cikket meg kell vitatni az Európai Tanácsban és minél hamarabb le kell zárni. Érjen véget a boszorkányüldözés. Ennyi.”

A magyar kormánynak nincs félnivalója a 7-es cikk szerinti eljárásban – jelentette ki Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában. Egy politikai akcióról van szó – közölte

Farkas Örs, megjegyezve: nem lepődött meg Manfred Weber kijelentésén. INDEX.HU, MTI