Von der Leyen: új „Marshall-terv” kell

Forrás AFP, Frederic Sierakowski

A második világháború utáni nyugat-európai újjáépítést szolgáló Marshall-tervhez hasonló nagyszabású gazdaságfejlesztési program szükséges a koronavírus-járvány miatt válságba süllyedt Európai Unió (EU) megerősítéséhez – írta az Európai Bizottság elnöke a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban. Ursula von der Leyen írása alapján az elképzelés mindenekelőtt a 2021-ben kezdődő hétéves ciklusra szóló közös költségvetés újratervezését jelenti.

Boris Johnson brit miniszterelnök kórházba került a koronavírus okozta tünetei miatt – adta hírül a BBC. Johnsonnál tíz napja diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést, de továbbra is olyan tünetei vannak, melyek nem múlnak, az egyik ilyen a magas láz. A brit miniszterelnök elővigyázatosságból került kórházba, az orvosai javaslatára.

Az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Dunja Mijatovic felszólította az általa képviselt szervezet tagállamait, hogy a befogadó központokban lévő illegális menekülteket engedjék szabadon, mivel zárt helyeken jobban terjed az új típusú koronavírus. Mijatovic úgy véli, a szabadjára bocsátott migránsokról a nemzetállami adófizetőknek kellene gondoskodniuk.

MTI, INDEX.HU, ORIGO.HU