Vlagyimir Putyin rendkívüli bejelentést tett az orosz parlamentben

gondola.hu

Az orosz elnök kimondta, nyitott a tárgyalásokra az Egyesült Államokkal, de arra is figyelmeztetett, hogy a nukleáris erők teljes készültségben vannak.

Oroszország kész a párbeszédre az Egyesült Államokkal a stratégiai stabilitásról – jelentette ki Vlagyimir Putyin az orosz parlamentben tartott beszédében. A Gazeta tudósítása alapján ez az első alkalom, hogy az elnök határozottan nyitottnak tűnt a tárgyalásokra az amerikaiakkal.

Putyin hangsúlyozta, a „különleges hadműveletet” az oroszok nagy többsége támogatja, az egész ország a katonákkal van, mert Oroszország jogos harcot vív a szuverenitásért és biztonságért, azt pedig nem engedi meg senkinek, hogy beleavatkozzon a belügyeibe.

Az orosz stratégiai nukleáris erők teljes készültségben vannak

– jelentette ki Putyin, aki ettől függetlenül ostobaságnak és hazugságnak nevezte azokat a nyugati véleményeket, amelyek alapján Oroszország megtámadná Európát.

A Nyugat ugyanazt akarta tenni Oroszországgal, amit Ukrajnával, viszályt szítani és belülről gyengíteni az országot. Rosszul számolt

– mondta az orosz elnök, aki úgy véli, a Nyugat megpróbálja fegyverkezési versenybe rángatni Oroszországot.

Putyin szerint a BRICS-országok részesedése a világgazdaságban vásárlóerő-paritáson 2028-ra 36,6 százalékra nő, míg a G7 részesedése 27,8 százalékra csökken. Hozzátette, Oroszország új globális pénzügyi rendszert fog felépíteni egy fejlett technológiára alapozva, amely mentes a politikai beavatkozástól.

Szuverén, erős Oroszország nélkül nincs tartós világrend. Az oroszok elleni fóbia viszont Nyugaton elvette a politikai döntéshozók józan eszét

– szögezte le Putyin, aki bejelentette egy nemzeti program elindítását is, amely a családokat segíti, adókedvezményeket és egyéb támogatásokat tartalmaz annak érdekében, hogy a sokgyermekes családok normává váljanak Oroszországban. Emellett a mélyszegénységben élők számának csökkentésének és a várható élettartam növelésének stratégiájáról is megosztott néhány részletet.

Forrás: mandiner.hu

https://mandiner.hu/kulfold/2024/02/vlagyimir-putyin-rendkivuli-bejelentest-tett-az-orosz-parlamentben?utm_campaign=mandiner_cikkajanlo&utm_medium=referral&utm_source=hirado.hu