Visszakerült a kettős minőségű élelmiszerekkel kapcsolatos szabályozási javaslat

Élelmiszer-polc. - A kép forrása: trademagazin.hu

Az újabb V4 összefogásnak köszönhetően, a decemberi módosítást követően, a román elnökség visszatette a kettős minőségű élelmiszerről szóló vonatkozásokat a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló tervezetbe.

Bukarest, 2018. december 21. – Sebastian Kurzot, az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Ausztria kancellárját  fogadja Klaus Iohannis, a Román Köztársaság államfője a bukaresti államfői rezidencián, a Cotroceni-palotában 2018. december 21-én. Ahol Románia át vette Ausztriától fél esztendőre az Európai Unió elnöki tisztségét. – A kép forrása: magyaridok.hu

Elégedetlenségüket fejezték ki a decemberi Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén a V4-országok agrárminiszterei, – köztük Nagy István tárcavezető is – mivel az osztrákok kivették a csomagból az élelmiszerek kettős minőségének gyakorlatát megszüntető szabályozást. A V4 országok összetartásának köszönthetően a román elnökség visszatette a kettős mércéről szóló javaslatot. Az elsődleges cél az, hogy olyan uniós jogi szabályozás szülessen a kettős minőség gyakorlatának megszüntetése érdekében, amely valóban alkalmas arra, hogy felszámolja ezt a jelenséget. Az Agrárminisztérium üdvözli a döntést, mert továbbra is elfogadhatatlannak tartjuk a kelet-európai állampolgárok megkülönböztetését. Magyarország Kormánya továbbra is kiáll a hazai vásárlók érdekeiért. A legfontosabb az, hogy a magyar családok biztonságos, jó minőségű, az egészség megőrzését támogató élelmiszerekhez jussanak hozzá. (AM Sajtóiroda)