Vincze László értesítése alapján: Hétezer embert oltanak a héten Csongrád-Csanád megyében

koronavirus.gov.hu

A Szegedi Tudományegyetem oltópontjain zavartalanul folytatódik a lakosság és az egészségügyi dolgozók oltása. Bordányban elmarad a PünkösdFeszt, Mórahalmon szünetel a személyes ügyfélfogadás.

A héten hétezer ember oltását végzik el a klinikai oltópontokon – közölte a Szeged Tudományegyetem tegnap. Azt is írták, hogy szükség esetén, ha tömeges oltási feladatot kell ellátni, az SZTE akár 90 oltópontot is tud működtetni.

Kiderült az is, hogy a kedden érkezett Szputnyik V-vakcinák 4060 ember első körös, és 880 második körös oltására elég. Aznap délután egyébként további 4680 adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban ezen kívül még Moderna és AstraZeneca oltóanyagból vannak készletek.

A Szegedi Tudományegyetem oltópontjain zavartalanul folytatódik a lakosság és az egészségügyi dolgozók oltása.

Lázár János pedig a Rádió 7-nek adott interjújában beszélt a koronavírusról. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy nagy és súlyos áldozatokat kellett elszenvedni a vírus miatt, és a mostani, harmadik hullám erősebb, mint az eddigiek voltak. Szerinte nagy hiba az ellenzék részéről az oltás ellen kampányolni, hiszen az oltások felvétele az egyetlen jó megoldás a járvány megfékezésére.

Az interjúból az is kiderült, hogy a kormány célkitűzése, hogy három héten belül elérjük a 60 százalékos átoltottságot, és újrainduljon az ország.

Arról is beszélt, hogy vannak önkormányzatok, ahol példaértékűen állnak a mostani helyzethez. Szerinte ilyen például Makó. Vásárhelyen viszont a várospolitika mindennél fontosabbnak tartja a harcot, és hogy szembeállítsa az embereket – tette hozzá a képviselő.

Bordány honlapján pedig az olvasható, hogy az első félévben a pandémiás helyzet miatt nem szerveznek közösségi rendezvényeket, így például a minden évben ezreket megmozgató PünkösdFeszt is elmarad.

Mórahalmon minden városi intézmény működik, telefonon vagy e-mailben elérhetők a munkatársak, a polgármesteri hivatalban zavartalan az ügyintézés, de az ügyfélfogadás átmenetileg szünetel, a munkatársak telefonon és elektronikusan is elérhetők.

Forrás: delmagyar.hu