Világgazdaság: Hatezer pályázat érkezhet be a Modern falu programra

2010 óta egyre gyorsuló ütemben fejlődnek a vidéki kistelepülések. - A kép forrása: turizmusonline.hu

Varhatóan két heten belül megjelennek a Modern falu program első pályázatai, és májusig az összes pályázati lehetőséget kiírják – nyilatkozta a Világgazdaság hetilapnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

 

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. A kép forrása: xn--tosz-5qa.hu

Számítása szerint a 2800 település egyenkent két-három pályázatot nyújthat be, igy nagyjából hatezer pályázatot kell majd kezelnie az államkincstárnak. (Forrás: vilaggazdasag.hu)

 

Polgári Kisgazdák a közelmúltban felújított Győrasszonyfai Római Katolikus Templomban. – A képen balról jobbra haladva: Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei közgyűlés elnöke, Dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Valiczkó Mihály, Győrasszonyfa polgármestere, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és a Győr-Moson Sopron Megyei Közgyűlésnek a tagja, Dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, a Magyar Országgyűlés korelnöke, a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke. – A kép forrása: kpe.hu

A Polgári Kisgazdák messzemenően támogatják a negyedik Orbán-kormánynak azt a törekvését, ami szerint a kistelepüléseknek a fejlesztését erőteljesen szorgalmazni kell. (KPE)