Veszprém felett zúgtak az Air Race repülő gépei a hétvégén

A kép forrása: repulnijo.hu

Most hétvégén a budapesti Duna-szakasz helyett Zamárdiban rendezik meg a Red Bull Air Race 2019-es repülős világkupa magyarországi futamát, amihez persze kell egy repülőtér is, ahonnan a versenyző gépek felszállhatnak, és ahol felkészíthetik őket a versenyre.

Ez a repülőtér nem más, mint a Veszprém közeli szentkirályszabadjai egykori katonai repülőtér, ahol már korábban felépítették a repülőgépek kiszolgálására alkalmas hangárokat és megérkeztek a versenyrepülőgépek is. (Forrás: Veol.hu/Balogh Ákos)

Papp Tamás és Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke. – A kélp forrása. lokal.hu

Papp Tamás, a Kisgazda Polgári Egyesület országos Elnökségének és a Veszprém Megyei Közgyűlésnek a tagja, a Kisgazda Polgári egyesület Veszprém Megyei Szervezetének és a Veszprém Megyei Értéktár Bizottságnak az elnöke: a Balaton közelségem miatt a Veszprémhez és Balatonalmádihoz egyaránt közel eső Szentkirályszabadjai Repülőtér fokozatos kereskedelmi forgalomba történő beállítása mindenképpen indokolt. (KPE)

Szentkirályszabadján az orosz csapatok kivonásáig egy katonai repülőtér volt, állandó helikopterforgalommal. Az akkoriban ritkán használt kifutópálya egyenesen a 4km-re lévő Balaton felé néz. Veszprém és Szentkirályszabadja önkormányzata a területet arra a célra kapta meg ingyen a Magyar Államtól, hogy ott polgári repülőtér létesüljön. (KPE)