Vészjelzés

Fotó Adó Online

A balatonfüredi Polgári Kisgazdák újabb vészjelzést adnak le! 2020. július 7-én ismét 16 új koronavírus fertőzöttet jelentett a Kossuth Rádió!

Kritikus helyzet van a Magyarországgal határos szomszédos országokban, így Szerbia déli részén, Romániában és Ukrajnában is.

A balatonfüredi Polgári Kisgazdák megismétlik: Magyarország a koronavírussal szemben csak csatát nyert, de a háborút azonban nem nyerte meg.

Nemzeti összefogást sürgetünk 

Röviden ismét felsoroljuk a néhány, mindenkihez szóló egyszerű kéréseinket:

1) Lépcsőzetes munka- és szeptembertől iskolakezdés, ahol csak lehet. Húzzuk szét a reggeli és a délutáni csúcsforgalmat, amennyire csak lehet. 

2) Kézfertőtlenítők felszerelése a forgalmas közterületeken. Az önkormányzatok ne sajnálják erre a pénzt.

3) Fertőtlenítő permetezés hipó-oldattal a forgalmas közterületeken. Le kell fújni a járdát, a köztéri padokat és az autóbusz- és villamosvárókat. Mint tudjuk: a koronavírus „nagyon szereti” a hipót, ne sajnáljuk tőle.

4) A száj-maszkot minden egyes hazaérkezésünkkor fertőtlenítő szerrel alaposan mossuk ki, és már a házba belépve fertőtlenítsük a cipőnk talpát, azaz a lábunkkal rögtön a küszöb előtt tapossunk néhányat egy fertőtlenítő szerrel átitatott textil-darabon, törlőrongyon.

5) Ne sajnáljuk a fertőtlenítőszert a locsolóautók tartályaiból se.

6) Lázmérés mindenütt és mindenhol. Gyanú esetén haladéktalan vírustesztre és kontóakt-kutatásra van szükség.

7) A határátkelő helyeken a belépő személyeket mindenképpen lássa most orvos, és akit csak lehet, próbáljon átnézni azért, hogy lát-e fertőzés-gyanúra utaló jelet. A lázmérés itt csak egy pillanatig tart, erre a laikus szolgálattevő is könnyen betanítható.

8) Ez a nyomorék vírus képes magát meghúzni a tárgyakon is. Ez ellen csak a nagyon gyakori és alapos kézmosással tudunk védekezni, és próbáljunk meg minél több felületet fertőtleníteni a környezetünkben, elsősorban az ajtókilincseket.

9) Igyekezzünk ismét minél több fokhagymát és tormát fogyasztani, de ne felejtsük, a jó minőségű szezonális hazai gyümölcsök és zöldség-félék erősítik az immunrendszerünket, valamint ezeket vásárolva a magyar gazdákat támogatjuk.

10) Ne hagyjunk a tűző napon álló autókban az alkoholos kézfertőtlenítőket, mert az alkohol párája elektromos szikra esetén belobbanhat, és tüzet okoz!

11) Legyünk tudatában annak, hogy az élet esetleges újbóli leállása súlyos gazdasági kárral járna, nem beszélve az esetleg ismét kockára tett emberéletekről!

Forrás: Dr. Paál Sándor, KPE Balatonfüred