Verhofstadt nyakló nélkül árulózza Orbánt, aztán hazánkat támadva követel újabb szankciókat – pedig már a szlovákok is velünk vannak

wikipedia.org

A belga EP-képviselő Ukrajnának nyújtandó további katonai támogatást és szigorúbb szankciókat szorgalmaz.

Guy Verhofstadt nem adja fel. A balliberális belga EP-képviselő nemrég újabb szankciót követelt, miközben Orbánt árulózta, majd indirekten elismerte, hogy a szankciók nem működnek… Egészen konkrétan az EP-képviselőt padlóra küldte a valóság:

az Eurostat adataiból kiderült, hogy a legtöbb EU-tagállamnak jelentősen nőtt a kereskedelme Oroszországgal a háború (első) évében, vagyis 2022-ben.

Ezen kiakadt Guy Verhofstadt, aki leszögezte, hogy „a 9 szankciós csomag és a hatásuk pontosan a nulla”. Ezzel tehát a politikus elismerte: a szankciók gyakorlatilag nem működnek. Pedig karácsony másnapján még újabb közel-keleti szankciókat is követelt – ahogy arról a Mandiner is beszámolt.

Orbánt leárulózta, a szlovákok védték meg a miniszterelnököt

Mint ahogy arról a Mandiner úgyszintén beszámolt, Guy Verhofstadt szimplán leárulózta Orbán Viktort a karácsonyi interjúja után. Az Orbán Viktorral megjelent karácsonyi interjúban a kormányfő arról beszélt: Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel, ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz”. Ez volt az a mondat, amelyen Guy Verhofstadt kiakadt, szerdai Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott: 

Erre már nincsenek szavak… Orbán áruló!”

A Hlavné správy szlovák konzervatív lap az eset kapcsán leszögezte„Az elmúlt években Verhofstadt – és az ALDE utódjának számító Renew Europe liberális föderalista képviselőcsoportjának más prominens képviselői – szokásává vált, hogy támadják Orbán Viktor miniszterelnököt, és szidalmazzák, amiért a magyarok érdekeit a Brüsszel-Washington tengely érdekei elé merte helyezni.”

Nem hagyta abba, még mindig új szankciókat sürget Guy Verhofstadt

Ahogy azt mi is megírtuk, febuár 3-án csúcstalálkozót fog tartani Ukrajna és az Európai Unió Kijevben.

Erre reagált legutóbbi Twitter-bejegyzésében Guy Verhofstadt, aki nemrég arra kérte az Unió vezetőit, hogy minden támogatást adjanak meg Ukrajnának, legyen az pénzbeli vagy fegyveres segítség. Egészen pontosan felsorolta, hogy mikre gondolt:

további katonai támogatásra, a szankciók szigorítására, valamint előrelépésre Ukrajna uniós tagságát illetően.

Verhofstadt leszögezte: „a csúcstalálkozónak nem szavakkal, hanem konkrét tettekkel kell zárulnia. Valós kilátásokat kell teremtenie Ukrajna számára”.

Forrás: mandiner.hu

https://mandiner.hu/cikk/20230104_magyarorszag_ukrajna_orban_viktor_szlovakia_guy_verhofstadt_kulfold_szankcio_haboru_tamadas