Véres támadás egy hollandiai egyházi központban

Fotó csikszereda.piarista.hu

Péntek reggel késelés történt a hollandiai Leiden városában, egy egyházi központban, három ember súlyosan megsérült, az elkövető elmenekült a helyszínről â közölte a hágai rendőrség.

https://b7f3135aec06d7f4e80e5a7cc5906f06.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html Az NL Times hírportál tudósítása szerint a támadás fél tíz óra körül történt a város diakóniai központjában, amely egyházi humanitárius projekteknek ad otthont. Ebben az egyházi intézményben több kisegítő szervezet működik, honlapjuk szerint többek között a menekültek, hajléktalanok megsegítésére szakosodtak.

A feljegyzések szerint az első bejelentés a mentőszolgálathoz 9.38 órakor történt, a helyszínre két helikopter és több mentő érkezett. Szemtanúk szerint két rendőrségi helikopter is körözött a terület felett.

A Burgernet nevű lakossági értesítési rendszerben közzétett jelentés szerint a rendőrség egy sötét bőrű, rövid hajú, szakállas férfit keres. Az elkövető fejsérülést szenvedett. A hatóságok felszólították, hogy aki meglátja a férfit, azonnal hívja a rendőrséget, és ne közelítse meg.

Az Omroep West hírportál szerint az áldozatok a segélyközpont munkásai – fizetett alkalmazottak, önkéntesek. A hatóságok egyelőre nem tudják mi vezetett a késeléshez.

Forrás: infostart.hu, MTI

https://infostart.hu/kulfold/2023/07/14/veres-tamadas-egy-hollandiai-egyhazi-kozpontban