Vélemény a vegzálásunkról

Sarm-es-Sejk, 2019. február 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (elöl b4) az Európai Unió és az Arab Liga elsõ alkalommal megrendezett csúcstalálkozóján az egyiptomi Sarm-es-Sejkben 2019. február 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Mindenkinek van véleménye arról a viselkedésről és beszámolókról, döntésekről, amelyek – Magyarországgal és Lengyelországgal kapcsolatban – az Európai Parlamentben, Európai Bizottságban nyilvánulnak meg.

Nem vagyok jogtudós sem, de alapvető fontosságúnak tartom a jogkövető magatartást, amit minden állam és az Unió is elvár.

És „itt ugrik a kiskutya a vízbe.”

Az uniós miniszterelnökök és a bizottsági vezetők leültek és megegyeztek a közös hitelfelvételről. Maratoni tárgyalás volt, ami végül egyezséggel zárult. (Megjegyzem, az unió eredeti célkitűzései szerinti teljes egyetértésben.)

A hitel felvételénél garanciát is kellett vállalnia minden államnak, ha valaki nem tudja fizetni, a többi „jótáll” érte, magyarul a ráeső részt a többiek fizetik ki.

Ezek után többkörös, durva és életidegen kifogásokkal élve nem fizetik ki a felvett hitel ránkeső részét.

Amit az egyszerű emberek úgy értékelnek, hogy kötöttünk egy szerződést és a másik fél önhatalmúlag felrúgta. (Nem tudom, hogy az európai jog ismeri-e a szerződésszegés fogalmát.)

Az meg mindennek a „csimborasszója”, hogy a törlesztő részleteket fizetnünk kell!

Nem mondom, hogy könnyű dolog hitelt felvenni bármelyik bankban, teljesíteni kell a feltételeket ott is. Na de ki látott olyat, hogy a hitelszerződésben lefektetett pénzt nem kapom meg, de a törlesztést elvárják. (Van ilyen előtakarékosság, de az nem ugyanaz.)

Emberek! Fizetjük a törlesztését annak a hitelnek, amiből a ránk eső részt nem adják ide nekünk!

egy olvasó