Vasárnap egy csoport lezárja a Lánchidat

Fotó Magyar Építők

A Polgári Kisgazdák a demokratikus alapjogok védelmét mindenkor kötelezettségüknek tartják. A helyzet azonban az utóbbi időben úgy alakult, hogy apró, a polgárok igen szerény támogatását bíró szervezetek egyre gyakrabban a közlekedés, a szabad mozgás akadályozásával akarják magukra felhívni a figyelmet. Számukra is intő jel kell legyen a sárga kabátosok párizsi tüntetés sorozata, amelyet a békés polgárok egy ideig a gyülekezési szabadság részének tekintettek, de ma már úgy tűnik, hogy egyre inkább oktalan zaklatásnak, lármás kisebbség zavarkeltésének értékelnek. A magyarországi rendvédelmi szervek – egyébként helyesen – rendkívüli nagy türelmet tanúsítanak. Gyakran a törvényesség határáig engedik kisebb csoportok tüntetéseit. Helyes lenne, ha maguk a tüntetés szervezők tanúsítanának kellő önmérsékletet. (kpe.hu)

A Fiatalok a Demokráciáért csoport vasárnap tüntetést szervez, melynek keretében a Hősök teréről a Kossuth térre vonulnak, emellett a csoport reggel 8-kor lezárja a Lánchidat – írja az atv.hu, megjegyezve, hogy a tervek szerint a hídblokád akkor is tart majd, amikor az ellenzéki pártok közös tüntetésén a budai Várból a tüntetők át akarnak menni az Állami Számvevőszék elé.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) pert nyert a Fővárosi Törvényszéken a rendőrséggel szemben – derül ki a civil szervezet közleményéből. A rendőrség a vasárnapi hídlezárást kívánta betiltani, azonban a bíróság szerint nem hivatkozhatnak a forgalomkorlátozásra egy demonstráció bejelentésénél. ATV.HU, INDEX.HU