Varga Mihály: Megszorításokkal riogatnak, pedig a valóság egyszerűbb

Fotó orientpress.hu

A baloldali lapok ismét megszorításokkal riogatnak, látva a jövő évi költségvetésben tervezett növekvő bevételeket. Pedig a valóság egyszerűbb: erősödik a magyar gazdaság teljesítménye, csúcson a foglalkoztatás, kisebb az adóelkerülés, így a folyamatosan csökkenő adók ellenére is magasabb bevétellel számolhatunk – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a közösségi oldalán.

A pénzügyminiszter értékelése szerint ezt mutatják a májusi számok is: az adócsökkentések mellett is 23 százalékkal nőttek a költségvetés főbb adóbevételei. Míg tavaly májusban 1 323 milliárd forint folyt be, addig idén 1 630 milliárd forint. Társasági adóból 40 százalékkal, kisvállalati adóból 50 százalékkal, személyi jövedelemadóból 17 százalékkal több bevétel érkezett – ismertette Varga Mihály.

A pénzügyminiszter kifejti, hogy

ez a teljesítmény hozzájárul ahhoz, hogy a bizonytalan világgazdasági helyzetben is megőrizzük az ország biztonságát, az elmúlt évek eredményeit, a rezsicsökkentést, a családtámogatásokat, a nyugdíjak értékét, tovább csökkentsük a hiányt és az államadósságot.

Forrás: hirado.hu

https://hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2022/06/13/varga-mihaly-megszoritasokkal-riogatnak-pedig-a-valosag-egyszerubb