Varga Judit: Európa jövőjét a családok jelentik

Fotó: hirado.hu

A családok kiemelt szerepet töltenek be a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósításában – olvasható az igazságügyi miniszter Facebook-oldalán kedden közzétett bejegyzésben.

A családok kiemelt szerepet töltenek be a fenntartható fejlődés gyakorlati megvalósításában. A gyermekes családok jellemzően jobban figyelnek a környezet védelmére és aktívan elkötelezettek a környezetvédelem iránt. A családok így nem a problémát, hanem a megoldást jelentik a környezet számára.

A koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítás egyik legfontosabb kérdése a körforgásos gazdasági modellre történő átállás felgyorsítása, amelyet Magyarország kiemelt céljának tekint, összhangban a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben foglaltakkal. Az energia- és anyagtakarékos, valamint klímabarát gazdaság kialakítása biztosíték arra, hogy minden most élő és a jövőben megszülető magyar ember egészséges, tiszta környezetben élhessen.

Erről és az Európa Unió jövőjét érintő további kihívásokról egyeztettem ma a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökével, Kardosné Gyurkó Katalinnal és a szervezet elnökhelyettesével, Joó Kingával.

Hiszem, hogy Európa jövőjét az erős nemzetállamok fogják meghatározni, amelyek építőkövei az erős családok.

Forrás: MTI, hirado.hu