Varga Judit: A magyar kormány klímapolitikája működik

Fotó Magyar Nemzet

A COP26 klímacsúcs apropóján talán nem is lehetne aktuálisabb az a napokban a KPMG által megjelentetett kimutatás, amely az országok klímavédelemért tett erőfeszítéseit vizsgálja és rangsorolja – írta közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

A Net Zero Readiness Index több mint 100 mutató alapján állapította meg, hogy Magyarország a 13. helyen áll globális szinten a széndioxid-kibocsátás csökkentésére tett intézkedések tekintetében – ismertette a miniszter.

Majd kiemelte, hogy a jogalkotás szintű intézkedések területén hazánk maximális pontszámot ért el, amivel rajtunk kívül csak 4 ország büszkélkedhet.

Ennek elismerésre méltó példája, hogy hazánk az elsők között rögzítette törvényi szinten azt a vállalást, hogy 2050-re klímasemleges országgá váljon, de számos más olyan intézkedést is hozott, amelyet a kormány közvetlen forrásokkal és adókedvezményekkel egyaránt ösztönöz – tette hozzá.

Ahogy Varga Judit fogalmazott: „bajban lehetnek most a balliberális oldalon, hiszen egy újabb független vizsgálat cáfol rá folyamatos hisztériakeltésükre. A magyar kormány klímapolitikája működik, és ezt most már a világ egyre több pontján ismerik el!”

Majd a miniszter azt is kiemelte, hogy mindez a bizonyíték arra, hogy a magyar konzervatív zöld politika hatékony és sikeres.

Forrás: hirado.hu