Varga Imre István: Gazda leszek – pályaorientációs program

Újabb helyszínre látogatott a „Gazda leszek!” pályaorientációs program. Ebből adódóan a gazdálkodás rejtelmeit az Abai Hétszínvirág Óvoda nagycsoportos gyermekei ismerhették meg. Az óvónőkkel karöltve, közel 70 gyermek gyűlt össze az óvoda udvarán izgatottan várva az eseményt.

Csapó Laura, az intézmény vezetőjének a köszöntője után, Varga Imre István, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetének elnöke játékos formában mesélt a gyerekeknek a gazdálkodás érdekes világáról.

Örömmel tapasztaltuk, hogy az ifjú nemzedék rendkívül fogékony volt a témára és interaktívan, kérdezz-felelek formában, érdeklődve kísérték végig a rendezvényt. Az érintett témakörökre önállóan is tudtak példákat felsorolni, ami a kicsik jártasságát dicséri. Kasó László, a település alpolgármestere is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt, és személyesen is bekapcsolódott a verses színező füzetek kiosztásába.

A kellemes, késő őszi délután hangulatos környezetet teremtett az eseménynek, amiről a résztvevők apraja-nagyja egyaránt hasznos élménnyel térhetett haza.

Forrás: Varga Imre István facebook oldala