Várfi András értesítése alapján: Ismét Gyomaendrődön találkoztak a „bogarasok”

Fotó: Imre György

Csütörtöktől vasárnapig rendezték meg a 27. Volkswagen Bogár és Busz Partyt Gyomaendrődön. Tarsoly Zsolt és Benkő Angéla a régi hagyományokra támaszkodva, azonban új köntösbe öltöztetve várta a Volkswagenek szerelmeseit.

Közel 30 évvel ezelőtt Kardos Ferenc ötlete alapján indult el a programsorozat, amely nélkül szinte elképzelhetetlen a gyomai nyár. Tarsoly Zsolt több mint tíz éve visszatérő vendégnek számított az eseményen. Amikor azonban kiderült, hogy idén elmaradhat az esemény, akkor párjával úgy döntöttek, nem hagyhatják cserben ezt a közösséget. Benkő Angéla esküvő- és rendezvényszervezéssel foglalkozik, így jelentős tapasztalattal a hátuk mögött vállalták el a szervezést. Mint hangsúlyozták, a régi hagyományokkal nem szerettek volna szakítani, így a találkozó csúcspontjának számító felvonulás sem maradhatott el.

– Az volt a célunk, hogy a színpadi programokra nagyobb hangsúlyt fektessünk, új, akár helyi fellépőket hallhassanak a kilátogatók, ezzel is jobban megmozgatva a gyomai lakosságot. Óriási összefogással jött létre az idei fesztivál, úgy próbáltuk összerakni a programot, hogy mindenki találjon magának kedvére valót, a gyerekeknek például pedálos autóversennyel készültünk – emelte ki Tarsoly Zsolt. 

Benkő Angéla kiemelte, fontosnak tartották azt is, hogy „fiataladjon” a fesztivál, próbálták minél több csatornán megszólítani az érdeklődőket, kihasználva a közösségi média adta lehetőségeket. Hangsúlyozta a régi visszatérők mellett nagyon sok új arcot fedeztek fel a rendezvény négy napja alatt, összesen több mint hétszázan, közel háromszáz autóval látogattak el az eseményre.

A szervezők köszönetüket fejezték ki a városvezetés felé, akik segítettek az esemény gördülékeny lebonyolításában, valamint a helyszínként szolgáló Liget Gyógyfürdő és Kemping munkatársainak, illetve Gera Krisztián igazgatónak. 

A fesztivál a csütörtöki 0. napon tábortűzzel indult, majd pénteken az éjszakai fürdőzés előtt a Monkey Ranch, a Tom White and the Mad Circus és a Defender Zenekar adott koncertet. A szombati megnyitón Toldi Balázs polgármester is köszöntötte a megjelenteket. A leglátványosabb programnak számító vizes városi felvonulást követően a Madarak Házibuli Zenekar is gondoskodott a hangulatról.

És ahogy a vasárnapi búcsúzáskor, a rajongók és a látogatók megnyugtatásaként többször is elhangzott: jövőre veletek ugyanitt!

Forrás: behir.hu

https://behir.hu/ismet-gyomaendrodon-talalkoztak-a-bogarasok