Várfi András értesítése alapján: Honvédségi konvojok hétfőn Hajdú-Biharban

Fotó Magyar Honvédség

Megnövekedett katonai járműforgalom Hajdúhadház és Szentes között.

Gyakorlat miatt megnövekedett katonai járműforgalomra kell készülni augusztus 22-én kora reggeltől Hajdúhadház és Szentes között – közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap. 

A közlemény szerint hétfőtől a TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi moduljának gyakorlatát tartják. Emiatt Hajdúhadháztól a 4-es, majd a 354-es főúton és az M35-os autópályán át a 47-es főúton keresztül haladnak majd Berettyóújfalun, Szeghalmon és Gyomaendrődön keresztül, azután a 443-as úton Szarvason keresztül Szentesig a 45-ös főúton halad majd katonai konvoj.

Emellett egy másik útvonalon, Hajdúhadházról a 4-es főúton Debrecen, Püspökladány, Kenderes, Szajol és Szolnok érintésével a 442-es főúton Rákóczifalván és Martfűn keresztül, áttérve a 44-es, majd a 45-es főútra és Kunszentmártontól a 451-es főúton haladva is közlekednek katonai járművek Szentesre.

A minisztérium felhívta a figyelmet, hogy a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért is a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

Forrás: baon.hu

https://www.haon.hu/helyi-kozelet/2022/08/honvedsegi-konvojok-hetfon-hajdu-biharban