Váratlan fordulat: Az ukránok már nem akarnak harcolni

Fotó MTI, AP, Vadim Ghirda

Az ukránok nem akarnak harcolni, a háború kitörése óta már több ezer hamis orvosi felmentést állítottak ki, a korrupció egyre csak nő Ukrajnában!

Volodimir Zelenszkij nehezményezi, hogy tavaly óta több ezer hamis katonaorvosi felmentést állítottak ki a korrupt sorozóbizottságok.

Tízszeresére nőtt a katonai szolgálat alóli mentesítések száma az orvosi bizottság határozatai alapján egyes régiókban, tavaly február óta” – mondta az elnök tegnap esti videóbeszédében, hívja fel rá a figyelmet a Sky News. 

„Teljesen világos, hogy ezek milyen döntések. Korrupt döntések” – mondta.

Azt is hozzátette, hogy a vizsgálat számos régióban, különböző beosztású tisztviselők korrupcióját tárta fel, ahol a kenőpénz nagysága 2600 font (több mint egymillió forint) és 12000 angol font (több mint ötmillió forint) között mozog.

„Legalább több ezer személyről beszélünk” – mondta.

Ahogy korábban az Origo is megírta, a hónap elején Zelenszkij legutóbbi döntésével elbocsátotta az ukrán hadsereg összes regionális toborzóközpontjának vezetőjét, miután durva visszaélésekre derült fény.

Ezzel a hatalmas korrupció felszínét kapargatja, miközben a mélyben újabb és újabb területeken üti fel fejét a magas szintű megvesztegetési hullám. A katonai élelmiszer-ellátmányok megdézsmálásától a nyugati fegyverek feketepiaci eladásáig több új területen is jelen van az országot sújtó bűnözés.

Forrás: origo.hu

https://www.origo.hu/nagyvilag/20230831-zelenszkij-beismerte-brutalis-a-korrupcio-ukrajnaban.html