Változékony, enyhe, záporos idő

A kép forrása: mapio.net

Pénteken a napos időszakok mellett délnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a nap második felében kell számítani többfelé záporokra, zivatarokra. A déli-délnyugati szél többfelé élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz. Enyhe marad az idő, a legmelegebb órákban 13 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombatra egy markáns hidegfront hoz viharos északnyugati szelet, több fokos lehűlést. A maximumok mindössze 6 és 11 fok között alakulnak. Délnyugaton süthet legtöbbet a nap, máshol még gyakran lesz felhős az ég, főként északkeleten kisebb eső, havas eső, a magasabban fekvő tájakon hózáporok is kialakulhatnak.

Vasárnap sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, melyet sok helyen zavarhatnak magasszintű felhők. Számottevő csapadék sehol sem várható. Helyenként még élénk lesz, de a legtöbb helyen csillapodik a szél. Hajnalban szinte mindenhol fagyhat, majd délutánra 6 és 11 fok közé melegedhet a levegő.

Hétfőn főleg fátyolfelhők lehetnek az égen, említésre méltó csapadék nem valószínű. Élénk, erős lehet a déliesre forduló szél. 9-17 fokos maximumokra van kilátás. Kedden is szeles, enyhe időben lesz részünk, 14-21 fokig melegszik a levegő. Kezdetben sok lesz a napsütés, majd délutántól nyugat felől egyre több felhő érkezik, és nyugaton már eső, zápor is előfordulhat.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest