Változások a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése pályázatban

Fotó: magro.hu

Módosult a „Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése” című pályázati felhívás. Ez az összefoglaló a legfontosabb módosításokat sorolja fel.

A VP2-6.3.1-16 kódszámú felhívás módosulásai:

Törlésre került: a támogatás forintösszege az Európai Központi Bank által rögzített aktuális napi árfolyamon kerül kifizetésre.

A felhívás keretösszegének csökkenése miatt: a támogatott kérelmek várható száma: 1070 db.

Egyértelműsítésre került: a Támogatói Okirat kézbesítésétől számított 4. év végére a mezőgazdasági termelő tevékenységből származó üzemméret haladja meg a 6000 eurót, ezért a saját gazdaság-fejlesztés indokolt.

Pontosításra került: a határidők számítása szempontjából a Támogatói Okirat kézbesítésétől számított 4. év vége a naptári naptól naptári napig értelmezendő.

Törlésre került: „a projekt fizikai befejezésére a Támogatói Okirat kézbesítését követő naptól számított legfeljebb 48 hónap áll rendelkezésre.” A helyére az alábbi mondat került: „a támogatást igénylő pénzügyi elszámolásának végső határideje a Támogatói Okirat kézbesítését követő 60. hónap utolsó napja.”

A támogatási kérelem benyújtásának határideje: a negyedik szakasz zárásának időpontja 2018.03.30.

Tartalmi értékelési szempontok: több elfogadható szakmai és érdekképviseleti tagsági esetén is legföljebb 2 pont adható. Termelői csoport vagy termelői szervezet igazolása a támogatási kérelem benyújtásakor elismert termelői csoportok vagy termelői szervezetek igazolása fogadható el.”

A Kifizető Ügynökség és az MVH kifejezések egységesen átírásra kerültek Magyar Államkincstárra. – Ez az összefoglaló tájékoztató jellegű, szükség van a pályázati felhívás alapos áttanulmányozására. (NAK).

Javasoljuk a részletes tájékozódást a fejlécen szereplő linkre kattintva, valamint minden pályázó keresse fel a területileg illetékes falugazdászát. (KPE)