Valiczkó Mihály értesítése alapján: Zöld utat jár Pannonhalma – fákat és virágokat ültettek a kisvárosban

Fotó kisalfold.hu

A Győr közeli kisvárosban négy terület szépült meg a magyar-szlovák határon átnyúló Interreg-projekt segítségével az utóbbi hetekben: a Majális tér, a Liget, a Kossuth kereszt és a Tóthegy kereszt.

A pannonhalmi önkormányzat az összes helyszínen facsemetéket és virágokat ültetett, padokat, asztalokat, árnyékolókat, szemeteseket és virágtartó ládákat helyezett ki mindenki örömére.

„A projekt hosszú távú, fő célja, hogy a kisalföldi kultúrtájra jellemző, honos fákkal és cserjékkel gazdagítsuk településünk zöld részeit” – tudtuk meg Vas Gábortól, Pannonhalma polgármesterétől.

A fejlesztés részeként figyelmet fordítanak arra is, hogy pannonhalmi fiatalok becsüljék és szeressék lakóhelyük természeti értékét. Ennek érdekében a Pannonhalmi Szent Benedek Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei a csallóközi Alsószeliből érkezett diákokkal (utóbbi település Pannonhalma testvérvárosa – a szerk.) közös kiránduláson tekinthették meg Pannonhalmát, a kisváros zöld kincseit a tanév utolsó napjaiban.

Forrás: kisalfold.hu, Szeghalmi Balázs