Valiczkó Mihály értesítése alapján: Konferencia a helyi termékekért Mosonmagyaróváron

Fotó: Shutterstock

Shop of Region címmel szervezett konferenciát a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.

A helyi termékek bemutatására irányuló előadás egy, az Ausztrián és Magyarországon átívelő Interreg program része, melynek kiemelt célja a helyi élelmiszerek, egyedi kézműves termékek, speciális utazási ajánlatok régión kívüli új vásárlóközönséggel való megismertetése. Mindezt egy olyan üzleti modellbe helyezve, amely védi a termelők saját érdekeit.

Az eseményen részt vevő Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője kiemelte: „Az elmúlt években megtapasztalhattuk, hogy a hagyományos üzleti modellek mellett szükséges újabb lehetőségek felé is nyitni.” Hozzátette: Szükség van egy olyan üzleti modellre, amely védi a termelők érdekeit anélkül, hogy a teljes kockázatot egyedül kellene viselniük.

Ebben ad támogatást az Ausztrián és Magyarországon átívelő Interreg Program. A „Shop of Region” alatt egy olyan üzlet értendő, amelyben együtt mutatják be és értékesítik a vidéki régiók cégeinek termékeit és szolgáltatásait.”

Forrás: kisalfold.huhttps://www.kisalfold.hu/helyi-eletstilus/2022/12/konferencia-a-helyi-termekekert-mosonmagyarovaron-galeria