Valiczkó Mihály értesítése alapján – Kara Ákos: Győrújbarát és Nyúl közigazgatási határához közel került felállításra egy csodaszép faragott kapu

Fotó forrása: Kara Ákos Facebook oldala

Az általam kezdeményezett Győr-Nyúl-Écs-Pannonhalma kerékpárút legszebb kiegészítő eleme, a faragott kapu a helyére került. A következő napokban a kapu szerkezete cserepes tetővel egészül majd ki.

Az eredeti terveinknek megfelelően Győrújbarát és Nyúl közigazgatási határához közel került felállításra egy csodaszép faragott kapu. A faragott kapu alkotója Schreiner Károly fafaragó mester, népi iparművész.

Köszönjük neki és munkatársainak, hogy a kapu szerkezete elkészült és a helyére került.

A kapu két oldalán idézet fogadja az erre kerékpározókat:

„Őseid­nek szent hitéhez, nemzetednek gyökeréhez, testvér, ne légy hűtlen soha!”

“Térj be hozzánk vándor, ha erre visz az utad, ha jó a szándékod, itt szeretet fogad.”

A következő hetekben újabb és újabb információkat fogok megosztani ennek a fantasztikus és nagyszerű alkotásnak a történetéről és szimbólumairól. A kapu a következő időszakban még számos faragott elemmel egészül ki, a terveink szerint nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án késő délutáni időpontban kerül majd megáldásra, egy közösségi rendezvény keretében. Erre a rendezvényre nagyon-nagyon sok kerékpárost várunk majd. 🚲

Tisztelettel kérjük, hogy a bicikliútnak a kitérő ágát, tehát ami felett a kapu felállításra került, a műszaki átadásig ne használják!

Országgyűlési képviselőként továbbra is térségünk fejlődéséért és biztonságáért dolgozom.

Forrás: Kara Ákos Facebook oldala