Valiczkó Mihály értesítése alapján: Játszva tanulni – Öko napok indulnak a győri iskolákban

Fotó: Katona Dávid

A Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle a Circular Living Concept (CLC) elnevezésű szemléletformáló közös projektje keretén belül játékos, edukatív foglalkozásra invitálja Győr-Moson-Sopron vármegye diákjait és tanárait.

Fontos a környezettudatosság. Ezt hangsúlyozza a Széchenyi István Egyetem fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú szemléletformáló projektjében.

A márciusban induló kézműves foglalkozások célja a közös alkotáson keresztül a fiatal generációk lelkesedésének, motivációjának felkeltése a környezettudatos megoldásokkal kapcsolatban- írta közleményében a HybridCycle.

Az öko napon a projektben együttműködő szakképzett animátor csapat egy rövid edukatív oktatást követően bemutatja a hulladék útját, az újrahasznosítás kreatív lehetőségeit. A workshopnak köszönhetően a jövőben a szülőknek és a tanároknak is könnyebb lehet bevonni a fiatalokat a környezettudatos kezdeményezésekbe. 

Az öko nap legizgalmasabb része a kézműves foglalkozás, ahol a tanulók egy igazi műanyag “feldolgozó műhelyben” kis présgépek segítségével hulladékokból dekorációs tárgyakat készítenek. Az újrahasznosítás során a palackok műanyag kupakjai második esélyt kapnak, új életre kelnek például egy szép fülbevaló vagy éppen egy színes kosár, kulcstartó formájában.  Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron és a városokhoz közeli további településeken, huszonöt általános iskolában egyenként négy osztály és több mint ötezer tanuló bevonásával zajlanak majd a foglalkozások. 

Az öko nap mellett a Hybridcycle csapata a fiatal generációkat érintő együttműködések megvalósításához mindig várja a motivált és a fenntarthatóság iránt érdeklődő iskolák, szervezetek, közösségek jelentkezését, minden érdeklődőt bátorítunk a kapcsolatfelvételre és a közös ötletelésre. Bővebb információ a honlapon megtalálható.

Forrás: kisalfold.hu

https://www.kisalfold.hu/helyi-eletstilus/2023/02/jatszva-tanulni-oko-napok-indulnak-a-gyori-iskolakban