Valiczkó Mihály értesítése alapján: Húsvétvárás ötletes díszekkel a Rábaközben

Fotó MTI, Veres Nándor

Aki szeretne a húsvétra hangolódni, annak elég csak végigmenni a rábaközi településeken. Bármerre is visz az utunk, kreatív dekorációkkal találkozhatunk.

Várhatóan hamarosan virágos lesz az iskola előtti virágágyás, addig is húsvéti hangulatú dekorációkat helyeztek ki ide az Együtt Barbacsért csapat tagjai.

A Rábaköz településeit járva ötletesebbnél ötletesebb tavaszi dekorációkat láthatunk. Jó témát ad a húsvét közeledte: nyuszik, festett tojások, virágok díszelegnek ágyásokban, köztereken. Van, ahol az önkormányzat, másutt egyesületek vagy épp kreativitással megáldott magánszemélyek veszik a fáradságot és teszik szebbé falujukat, városukat. Néhány településre ellátogattunk, s megnéztük, ki mivel rukkolt elő idén. 
 

Rábapordányban például nyuszicsalád díszíti az út melletti kútkávát, de a díszkútnál is húsvéti hangulatú a dekoráció. Rábacsanak főutcáján raklapbútorokon ejtőzhetünk a tojásfák és a locsolásra buzdító jelenet szomszédságában. Bágyogszováton szorgos kezek öltöztették húsvéti díszbe a köztereket, kezdve a falutáblával, de a község több pontján köszönnek vissza az ünnepi alkotások. 

Rábapordányban is látványosra sikeredett a dekoráció.
Forrás: Kisalföld

Deliné Varga Anikó egyike azoknak, akik többedmagukkal rendszeresen részt vesznek Farádon a dekorálásban. – A helyiek összefogásával igyekszünk szépíteni a falut – kezdte Anikó. Ennek egyik látványos elemeként például retró konyhát alakítottak ki. Az asztal körül egy női és férfialakot jelenítettek meg régi bútorokkal és használati tárgyakkal, sőt, az asztalon lévő papíron a húsvéti szokásokról is bővebben olvashatunk. Nem csoda hát, hogy séta közben sokan megállnak és elidőznek itt. Deliné Varga Anikó végül lapunknak elárulta, hogy tervezik egy faluszépítő egyesület létrehozását is. 

Farádon megállásra késztet a retró hangulatú berendezés.

Kovács Teodóra polgármester lapunknak elmondta, hogy Rábacsécsényben is nagy krea- tivitással végzi egy csapat az évszakoknak, ünnepeknek megfelelően a dekorálást, valamint egy hölgy az „Isten hozta!” tábláknál, illetve az emlékoszlopnál lévő díszeket készíti. 

– Ötletesek, színvonalas munkát végeznek, köszönjük a közreműködésüket, ezzel is szebbé teszik a településünket – jegyezte meg a polgármester. 
 

Haladhatnánk tovább is, hisz szinte mindenütt ügyeskedtek az alkotók – ezúttal Barbaccsal zárjuk a sort. Az Együtt Barbacsért csapat tagjai a falu több pontján is húsvétváró hangulatot teremtettek. 

Forrás: kisalfold.hu, Kustor Réka