VÁLASZTÁSOK UTÁN…

Fotó: Shutterstock

Néhány nap telt el a választások óta. Még beszédtéma a kampány, mindenki pro és kontra elmondja a véleményét, ki halkabban, ki hangosabban érzelmi beállítottságától függően, de a hullámok lassan elcsitulnak. Kiskunlacháza polgárai a folytatás mellett döntöttek. Köszönöm mindenkinek, aki élt a törvény adta jogával és kinyilvánította véleményét a választásokon! Egyúttal köszönöm mindazok támogatását, akik negyedszer is bizalmat szavaztak nekem!

A kampányidőszak végett ért, most már a dolgos hétköznapok jönnek. A választópolgárok joggal várják el minden megválasztott képviselőtől, hogy a személyeskedést félre téve egymással együtt dolgozva egy irányba húzzák Kiskunlacháza szekerét. Ennek érdekében nyitott vagyok minden megválasztott képviselővel az együttműködésre.

A világ folyamatosan változik, felgyorsult minden. Az előttünk álló esztendőkben ez a tempó csak fokozódni fog. Gyors és hatékony, az új kommunikációs lehetőségeket jobban kihasználó politikára van szükség. Vannak folyamatban lévő feladataink és a programunkban felvázoltak megvalósításának előkészítését is meg kell kezdeni. Az előttünk álló 5 esztendőben egy nyitottabb, a döntések előkészítésébe a helyi közösség szélesebb rétegeit bevonó politikát szeretnék megvalósítani. Vannak olyan közösségeink, akik igen aktívak egyes területeken, de eddig nem használtuk ki a bennük lévő potenciált. Ezen is szeretnék változtatni. Továbbá szeretném bevonni a települési döntések előkészítésébe minden képviselőjelöltet is, akik bár nem kerültek be a képviselő-testületbe, de a kampány során konstruktív együttműködést tanúsítottak, nem kapcsolódtak be a gyalázkodásba, és láthatóan komoly lakossági támogatást élveznek. Mögöttük is komoly tapasztalat és szakmaiság áll, amire szüksége van a településnek.

A választási időszak sok tanulsággal szolgált, melyből le kell vonni a megfelelő tanulságokat. Nagyon fontosnak tartom, hogy újra visszaálljon mindennapi kommunikációnkban a másik személyét tiszteletben tartó, emberi hangú párbeszéd. Az emberek többsége elutasítja azt a sértő és bántó hangnemet, melyet néhányan megütöttek. Ez a sokszor durva, gyalázkodó hangnem nagyon sok kárt okozott kisebb nagyobb közösségeinkben, az emberi és baráti kapcsolatokban. Idő kell a sebek begyógyulásához, de az élet nem áll meg. Bármennyire is nehéz, de egy bizonyos szint alá nem szabad menni, az alapvető értékeket és elveket tiszteletben kell tartani! Akik ma a kiskunlacházi polgároktól felhatalmazást kaptak, azoknak az egymás közötti viszonyukat is minél hamarabb rendezni kell! Ehhez kívánok mindenkinek kellő türelmet, alázatot és bölcsességet!

Fotó Répás József facebook oldala

Dr. Répás József
polgármester