Valami készül: százezer katonát és majdnem ezer harckocsit vontak össze az oroszok

A kép forrása. oroszvilag.hu

Kiadták a figyelmeztetést az ukrán katonák. Áttörhet Harkivnál az orosz hadsereg, százezer katonát vontak össze az oroszok – figyelmeztetett az ukrán hadvezetés. Állításuk szerint az oroszok át akarják törni a főváros, Kijev védelmét.

A Politico cikke azt írja: Ukrajna a katonai erőfeszítéseit a déli frontra összpontosítja, Oroszország erői keleten, Kupjanszk irányában koncentrálódnak és Kijevet szondázzák. Az orosz összevonásnak hetek óta vannak jelei, most pedig az ukrán fél is nyíltan beszélt erről. Szerhij Cserevatij, az ukrán hadsereg keleti parancsnokságának szóvivője hétfőn egy országos tévéműsorban nyilatkozott a témában. Szerinte Oroszország mintegy 100 ezer katonát, 900 harckocsit és 555 tüzérségi rendszert vonultatott fel a térségben.

„Mindent arra tettek fel, hogy áttörjék a védelmünket, de katonáink szilárdan védekeznek, és nem engedik, hogy az ellenség magához ragadja a kezdeményezést” – fogalmazott. Mindezt az ukrán hadsereg szárazföldi erőinek parancsnoka, Olekszandr Szirszkij tábornok is megerősítette. 

Forrás: mandiner.hu

https://mandiner.hu/kulfold/2023/07/valami-keszul-szazezer-katonat-es-majdnem-ezer-harckocsit-vontak-ossze-az-oroszok